• dez
    #62
    Az AMD (legalábbis hivatalosan) nem ezt gondolja:
    AMD lawyer: Intel would 'like us dead'

    Intel's ultimate goal, Wolin believes, is to crush rivals into oblivion. "In their perfect world, we wouldn't exist. If they had to deal with the government every now and then, that's fine, and they're still extracting monopoly profits from the industry," he said.

    Wolin doesn't buy into the oft-repeated theory that Intel needs AMD to keep the industry honest and to keep the U.S. government at bay. "I don't agree with the premise that they have to have us and they think they have to have us. I think they would absolutely like us dead," Wolin said.


    Teljesen más ügy, de ide kapcsolódik:
    A fenti gazdasági döntések természetesen az adott cég, cégek belügyei, ám az ügy kapcsán felmerült monopóliumgyanú már nem az. Megkérdeztük erről Mihálovits Andrást, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szóvivőjét. Ő elmondta, hogy már tudnak a tranzakcióról, s természetesen meg fogják vizsgálni, mivel „a GVH-nak kutya kötelessége megvizsgálni MINDEN fúziót, ha az abban részt vevő vállalkozások elérenk egy bizonyos árbevételi küszöböt.” Ám a fúziókra vonatkozó jogszabályok igen szövevényesek, mivel meg kell nézni, hogy elért-e egy bizonyos összeghatárt a vásárlók árbevétele, meg kell állapítani azt is, hogy az eladók esetében milyen ez a helyzet, s ha mindezen feltételek teljesülnek, akkor válik szükségessé annak megállapítása, hogy vajon az egyesülés valóban versenykorlátozó-e. Önmagában, fogalmazott a szóvivő, egy 90 százalékos piaci részesedés még nem feltétlenül ilyen, ehhez több feltételnek is teljesülnie kell.