• koschwarz
    #46
    kedves fan-boy, sajnálom ha megsértettem az érzéseidet a filmmel (képregénnyel) kapcsolatban, nem tehetek róla, hogy ennyire primitív vagyok. elnézést, ha nem vagyok egy véleményen veled. :)))

    srobert: nem olvastam a képregényt valóban, sőt, el is hiszem, hogy a képregény sokkal befogadhatóbb, és ha hugo díjas, azt is elhiszem hogy megérdemelte...ugyanakkor ez még nem garantálja, hogy jó film lesz belőle.

    SPOILERES LESZ!

    én személy szerint alapból nem tudtam elfogadni ezt a (számomra, ismétlem, számomra) nevetséges alternatív-amerikás-hidegháborús univerzumot, 2009-ben. no igen, bár a szépségkirálynők kedvenc kívánsága, a "világbéke" az mindig aktuális lesz, de nem így...csak hogy ne legyek ennyire primitív: amit én leszűrtem a történetből az az, amit tulajdonképpen veidt foglalt össze, amikor az olajcégek vezetőivel találkozott, azaz minden háború oka az energiaforrásokért való harc, és ezt szerette volna ő megakadályozni...de úgy, hogy közben megöl több millió embert??? mivan? miért nem hasznosította azt az energiát, ahogy elképzelte, ahelyett, hogy megölt vele egy csomó embert? és a végén még Rorschach-ot is megöli manhattan, mert nem volt hajlandó megváltoztatni a morális hozzáállását...ez egy üzenet? komolyan?

    nem ismétlem el (vagy mégis), amit már 100-an leírtak előttem, hogy a film unalmas, röhejes akciókkal, semmi különös (ma már kötelező) látvánnyal, sokszor elcseszettül szar zenebetétekkel. ilyen szempontból a film máris megbukott nálam, mint film.

    a történet egyetlen pozitívuma számomra a karakterek voltak. ugyanolyan esendő emberek, mint bárki más, csináltak jó és rossz dolgokat, nem volt egyértelmű jó-gonosz oldal. manhattant kivéve, aki egy élő istenné vált, az egész világegyetemet minden titkával magáévá tette, ezért szükségképpen emelkedett felül az univerzum egyik nevetséges kis bolygójának nevetséges lényei fölé, hiszen rájött, mennyire is jelentéktelenek az egész világegyetemet nézve...ugyanakkor mégiscsak ember volt, ezért olyan érzései, mint szerelem, szeretet, önvád, stb. megmaradtak, ezért is tér vissza segíteni. de erről ennyit.

    amit snyder mondott frappánsan, az nagyon szép, de már egy jó ideje úgy ábrázolják az un. szuperhősöket a filmeken, hogy kifejezetten emberiek legyenek, ne törődjenek másokkal (de aztán végül mégis), úgyhogy ilyen szempontból azért nagy újdonságot nem alkottak (x-men, hancock). szerencsére ebben a filmben ez azért kifejezetten hangsúlyos volt, ezért is tetszett ez a része.

    igen, nem jött át valami, maradjunk annyiban, hogy nem volt teljes a befogadás, mert ez a film így nem segítette ezt elő annak, aki nem olvasta a képregényt. mire eljutottunk a végjátékhoz, az már teljesen érdektelen volt.

    szóval ez a bővebb véleményem.