NullZ3r0#28
"A registry-t ki lehet pucolni egy ingyenes programmal, a töredezettségmentesítést szintén."
Na erről magyarázok én neked. Rosszul van megtervezve a rendszer ezért mindenféle programokat kell igénybe venni, hogy eltakarítsák a sz*rt utána. Tervezési hiba.
"A rendszer akkor lassul ha a hozzá nem értő emberek kezelik, de különös, hogy pont egy olyan nagy okleveles szakértőnek kell ezt magyarázni mint amilyen te vagy."
Én nem tudom, hogy hozzá nem értésnek minősül-e időnként programokat telepíteni és letörölni, de ha igen, akkor azt hiszem, nem sok szakértőt találsz.
Testreszabhatóság terén a Windows soha nem fog tudni versenyezni open source versenytársaival. Parancssoros programból nem sok létezik Windowsra tudomásom szerint, a Unix-ok pedig legendásan jók ezen a területen.
Biztonsággal kapcsolatban pedig: hány vírus/féreg/adware/spyware létezik Windowsra és hány Linuxra? Tény, ez elterjedtség kérdése is, de akkor is így van. Persze lehet használni vírusirtót/tűzfalat, de az nem ingyen van, és nem is nyújt teljes körű védelmet, még nod32 mellett is becsúszhat 1-2 vírus.
Másrészt meg kajálja az erőforrásokat, bár a nod nem annyira mint a többi.