Milyen internetes számlát érdemes nyitni?
  • Hellhammer
    #22
    Paypal. Külföldön majdnem mindenkinek van paypal számlája, így akár magánszemély részére is tudsz küldeni pénzt (nálam épp most esedékes, hogy német arccal csináltatok meg egy melót, és paypal-on fizetek neki, banki átutalással szemben jobb is, mert nincs banki kezelési költség így).

    E-bay-hez meg a legjobb, mert van biztosításuk, így bizonyos esetekben 2000 dollár értékik fedezve vagy. Nekem volt, hogy egy gyökér nem küldte el a cuccot, reklamáltam paypal-nál, nem tudták elintézni a dolgot, így fizzafizették a pénzemet (gondolom az eladótól meg levonták).

    "de külföldi vásárlást azt nagyon nem ajánlom. de nagyon nagyon nem.
    főleg ebay meg hasonlók..."

    Ezt magyarázd már meg jobban légyszíves. Nagyon sok minden még így is olcsóbb mintha itthon vennéd. Ismerősömnek pl. most vettem 2 napszemüveget angliából, és postával együtt is kb. 2/3 volt az ára, mintha itthon vette volna. Keresgélni kell egy kicsit és akkor az ember megtalálja a jó vételeket.

    Az hogy átbasznak e-bay-en az kamu, egyrészt nyilván megnézed kitől veszel, másrészt nagyon erős jogi háttere van a dolognak, és hát külföldön azért sokkal menőbb a jogkövető magatartás mint kis hazánkban, harmadrészt ott van az említett paypal által nyújtott biztosítás. Amivel szoktak még jönni, hogy a postán lenyúlják a cuccot az is kamu, nekem eddig egy csomagom sem tünt el, pedig volt már 50 kilós gitárhangfaltól kezdve 1 db A3-as poszterig minden amit el lehet képzelni méretben/súlyban.