Melyik a jobb programnyelv (c, c++, c#), és miért?
  • autoszimulator
    Sulinkban ahhoz tartják magukat, hogy a C a kezdet, abban tanítanak meg minden kezdőt a ciklusok, precedenciák, stb használatára. Aztán jön a C++, ahol főként az adattárolás különböző módjait vettük, pointereket. Itt kezdték el bevezetni a szép és takarékos kódolás fogalmát, hogy területet, ami már nem kell, felszabadítjuk, stb... Aztán, nálunk itt kettévált a dolog, volt egyrészt a JAVA, ami nekem személy szerint nagyon tetszett, logikus, developer és userbarát, no és nem utolsó sorban a dokumentáció a neten rengeteget segíthet. Mellette volt még egy c++ mélyítő tárgy, ott a mapeket, vektorokat, névtereket, stb-ket gyakoroltatták velünk, engem igazából nem győzött meg a dolog, hogy akkor most legyek programozó :)
    Aztán amik most vannak a vége felé, amolyan választható tárgyak, onnan van .Net, na hát az számomra nagyon idegen, virtuális valóság, ami pedig nagyon érdekes tárgy, és nem nyelvspecifikus. No és mindenki halála, a számgépháló, ahol valamilyen nyelven egy olyan programot kell megvalósítani, ami hálózati kommunikációt tesz lehetővé, lehet egy üzenőprogram, torrent kliens, stb...

Szal suli szempontjából igazából ezek azok, amikre szükség van, más nyelvekkel igazából az ember még választottként sem találkozik, és ahogy ismerőseimtől hallottam, nem csak nálunk van így ez.

Nem suli szempontból nem sokat tudok hozzászólni, látva az álláshirdetéseket, legtöbb a C és JAVA lehetőség, külföldön/belföldön egyaránt. Én mondjuk a szoftverfejlesztés korábbi fázisai felé orientálódok inkább, a fejlesztés kézzel fogható folyamata nem nyerte el a tetszésem :)