• TeDDyRuSh
    #44
    Nem kell hanyat vágni magunkat ettől a bírótól. Konkrét mp3 lopásáról mondta, hogy a másolás nem lopás, nem mint szellemi termékről beszélt. Ugyanakkor ez gáz érv:
    "A törvény szerint a lopás ugyanis az, amikor valaki azért vesz el valamit mástól, hogy azáltal gazdagabbá váljon. Egy zeneszám letöltésekor viszont senkitől sem vesznek el semmit, hiszen a másolat a letöltés után továbbra is elérhető a világhálón."

    Vagyis az a lopás, ha B elvesz valamit A-tól, hogy B-nek több legyen. Igaz B-nek több lesz, de ez azért nem lopás, mert A-nak is megmarad az eredeti akármilye. Ezért A nem perelhet, hiába Ő találta ki akármit és B-nek fogalma se lenne arról, hogy egyáltalán létezik akármi, akkor sem büntethető B.

    Akkor most mivan!!?? Mindenkinek több lesz, de ebből nem élhet meg senki, mert mivel az eredeti nálad marad, vagy az oldalon (ami ki tudja honnan szedte, seedelte) ezért nem követelhetsz semmit. És aki ebből akar megélni?

    pl: Deep Forest! Egy kiváló csapat, igazi világtársadalmi kultúrát terjeszt, igényes zenével, de csak stúdió albumokkal. Persze azért, mert sokszereplős egy album összeállítása és a kis nepáli nénit nem fogják arénákba cipelni koncertezni.

    Kicsit egyszerűen vázolta fel a dolgot a bíró bácsi, pár sok jó dolgot vett észre, amit persze a "szakavatottak" már tudtak. Az se jó ha túl liberálisak vagyunk ez ügyben. Szerintem. Vagy ha mégis, akkor ne hülyeségekkel győzzük meg egymást.