• Zombee
    #35
    Ez baromság, 5 éve használok XP-n Firefox-ot, és ha baja volt, azt nem az IE valamelyik verziója okozta. Nem tudom, honnan szerezted ezt az orbitális hülyeséget.
    Ez a törölhetőség igazából csak jelképes, az egész Internet Explorer mappa 5,5Mb, annál többet úgyse szedne le az uninstall, a többi fájl maradna, még a parancsikonok, meg a registry bejegyzések tűnnének el. Kellenek a rendszerben alapból benne lévő felhasználó programok, az egyszeri user, ha megveszi a Media Markt-ban a kis gépét az előretelepített oprendszerrel, nem fog a neten keresgélni, örül hogy azt megtalálja.
    Egyébként az Internet Explorerrel az égvilágon semmi gond nincs, az egyetlen baja a sokoldalú pluginok hiánya. A többi ugyanúgy lyukas, aki biztonságot akar, ne használjon rendszergazdai fiókot, és tegyen fel tűzfalat. Teljesen mindegy, ki mit használ, az igények a döntőek leginkább. Iwiw-et pl. IE alól nem tudnám böngészni, mióta a képernyőre kinyújtott képet "optimalizálták" 1024*768-ra, és még azt a kis teret is telenyomták reklámmal, külön plugin kell, hogy nagyobb felbontásban is nézhessem, a reklámok jó részét letiltva, ezt IE alól nem lehet így megoldani.
    A másik dolog a Media Player. Filmet nézni nem alkalmas, mert nem pozicionálható, sőt nem is méretezhető a külön fájlban tárolt felirat, nem feltétlenül boldogul a dual hangos avi-val sem (a legújabb verzió talán már igen), viszont zenét hallgatni nagyon jó, jobban szól mint a Winamp. Persze ahhoz van számos kiegészítő, amivel ez megoldható, de pl. ezt az egyszeri user szintén nem vágja, ami nem probléma, erre van neki odakészítve a WMP.
    Én a magam részéről nem bánnám, ha Word/Excel kaliberű programot is integrálnának bele, rohadtul utálok annyimindent telepítgetni:). Sőt, egy normális fájlkezelő sem ártana bele, 20 éve létezik a Norton Commander és annak számos klónja, de a Windows Intéző, ami már 20 éve is jócskán el volt maradva azok szolgáltatásaihoz képest, azóta sem változott az égvilágon semmit.