http://www.fox.com/lietome/
  • tnm #13
    1.: bocs, -és ezt nem azért írom, hogy olajat öntsek a flame-re, ill. hogy folytassam az offtopikot- de a Te fejedben van zavar. Szerencsére nem nagy, de tipikus: a hazai TV alapján, illetve az alapján, hogy mi jön át hozzánk az USA-ból (elsősorban a nagy csatornákra) ítéled meg (és el) az amerikai TV-t.
    Odaát szappanoperák terén évtizedek óta nem volt változás, így csak itthonra igaz, hogy "régen orrba-szájba tolták a hülye szappanoperákat". Amerikában ma is annyi megy kb, mint 20 éve vagy régebben is akár. Amúgy a jelenség alapja, ha tetszik a nézők hibája és a nagyon primitív magyar mentalitás hibája. Benyomtak 1-2 szappanoperát az igazán vacak minőségből (=olcsó!) és mikor látták, hogy tömegeket köt le a TV elé (ne felejtsük el, hogy Mo. elöregedő társadalom, sok nyugdíjassal, és itthon a kereskedelmi TV-zés is viszonylag új), szal ekkor hirtelen mki gyorsann szappanoperákat vett, mert jó biznisz volt.
    Aztán ez leült és felfedezték, hogy az épp futó egy-két nyomozós sorozatot is milyen érdeklődés övez, és akkor hirtelen mki a nyomozósakat vette meg, ami a kontraszt miatt igen durvának tűnik, de tudni kell, hogy ezek a sorozatok odakinn folyamatosan jelentek meg, nem úgy egyik pillanatról a másikra, mint nálunk. És ami a legfontosabb az a másik 130 sorozat, ami kinn megy, az viszont nem jön át ide, vagy legfeljebb csak kisebb csatornákra, így egészen más képet kapunk. Egyébként most a kisebb csatornákon (Via3, Via6, CC, Cool stb.) hasonló figyelhető meg a szitkomok terén utóbbi 20 év termése kb. egyszerre megy.

2.: Ha már belekötsz vkibe, akkor jobb, ha megnézed kibe kötsz bele. Winnie-nek a szemére hányni, hogy sok sorozatot néz, és hogy ennyire otthon van bennük elég nagy önpofon. Gyak. ez a munkája, és igen sok mindent le tett már az asztalra ilyen téren. Hozzá képest Te a "messziről jött ember" vagy a TV-zés világában. Amit írt az is inkább okító szándékú volt, nem sértő, ellenben a válaszoddal.
    "csak én érzek zavart az erőben?" ez pl. sztem egy kedves és finom megfogalmazása annak, hogy nem konzekvens, ill. koherens az érvelésed, nem hiszem, hogy ebbe kéne belekötnöd, de lehet hogy jobb lett volna, ha ehelyett azt írja: "összevissza beszélsz"

hogy legyek egy kicsit on is:
    abban azért van valami, hogy a Lie to Me erős House utánérzésű, sztem erősebben, mint pl. a Shark, de senki nem határozta meg, hogy a House mennyire újszerű, és ehhez képest mennyire hasonlóak a fentiek. attól mert valami hasonló még nem feltétlenül koppintás! (korlátozott számú téma van, amiről értelmes sorozatot lehet készíteni)

3. még egy kis magyar: nálunk a legnézettebb műsor a Cobra 11. ez sokat elárul. majdnem mindegy milyen szlotban megy, ismétlés-e vagy új... ezen lehet gondolkodni.
    USA-ban közel 100 nem kábeles, ingyen fogható adó van (ezeknek egy része persze lokális, meg spanyol nyelvű, de akkor is), emellett még van ugye kábel TV is a prémium csatornákkal. az a fogalom, hogy "NINCS MÁS" az kb. nem létezik. és ezzel együtt népszerűek a CSI szériák pl.

4. Discovery: én azon tudom felidegesíteni magam, mikor egy tematikus kommersz csatorna némi tudományos műsorral, tudományos csatornának titulálja magát; kis sznob hatást keltve a nézőben, hogy "én jobb vagyok, mint a plebs, mert nem a butító kereskedelmi csatornákat nézem, hanem egy tu-do-má-nyos csatornát". közben meg a fél műsoridejükben repülőgép katasztrófák mennek, meg paranormális jelenségek megközelítése nem természettudományos szempontból. ez most nem konkrétan ellened szólt, mert Te is csak azt írtad, hogy pl. Discovery, de sztem meg az a csatorna kifejezetten gusztustalan dolgokat művel, miközben egész másnak állítja be magát (luxuskurva lenne talán a jó jelző)