• DcsabaS
    #227
    "... az Írás is ezt állítja, hogy csak és kizárólag a Szent Szellem által lehet Istent és az Ő mondandóját megérteni, venni!"
    Ez teljesen rendben lehet (lásd: Az én mondandómat is csak és kizárólag én általam lehet megérteni - s pl. nem azok által, akik elutasítanak, mert nem is értenek.).

    Ámde én a #223-as Sci-Fi példázatban NEM állítottam semmit Istenről, NEM is hoztam szóba. (Ha valakinek mégis ilyen benyomása támadt, annak más oka kell legyen.)

    "Kérlek tüzetesebben olvasd majd el a Biblia első részeit, semmi köze az evo.-hoz!!!"
    Nade attól, hogy valaminek semmi köze az evo.-hoz (ha így volna), hogy a fenébe következne, hogy az evo. nem lehetséges? Hiszen Te írtad, SEMMI KÖZE HOZZÁ!

    "Isten fajokat teremtett, amik genetikailag nem mentek át, változták át, más fajjá!!!"
    Rendben van, tegyük fel, hogy egy bizonyos Istennek nevezett valaki fajokat teremtett, kvázi egyszerre sokat, és ne firtassuk, hogy abban a szent pillanatban nem történt-e véletlenül "fajátalakulás". De történetesen olyan fajokat teremtett, amelyek az evolúciós mechanizmus szerint élnek, halnak és szaporodnak, és ez (ha máskor nem, hát utólag) LEHETŐVÉ TESZI új fajok kialakulását is. (Általában ugyanis erről beszél az evo., és nem arról, hogy egy komplett faj egy-az-egyben alakulna át egy másik fajjá.)

    "1938-ban került elő egy eleven példány Dél-Afrika partjainál, pedig ezt a fajt már 80 millió éve kihaltnak tartották."
    És?

    "A tudomány ezeket a halakat tekinti a szárazföldi gerincesek őseinek ..."
    Ja hogy innen fúj a szél! Éppen az imént figyelmeztettelek, hogy az evo. NEM azt feltételezi, hogy a fajok kompletten mennek át más fajokba, és ezért úgymond "ha a bojtosúszójúak átalakultak szárazföldi gerincesekké, akkor mára nem maradhattak volna eleven bojtosúszójúak".
    Egy fenét! Az evolúciós mechanizmus szerint előbb van a szaporodási fázis (akkor és utólag a mutációkkal), majd ezután a szelekció, amely viszont lényegéből fakadóan SZELEKTÍV, azaz nem minden egyedre hat egyformán. Hiszen ha pl. az elszaporodott utódok nagyobb területen terjednek el, majd ez a terület éghajlatváltozási okokból feldarabolódik (egyes részei elszigetelődnek), akkor az ottani egyedekre esetleg MÁSKÉPP fog hatni a szelekció, mert másképp súlyozódik, hogy mely tulajdonságaik mennyire kedvezőek, miközben a változatlan körülmények között élő populációknak felesleges megváltozniuk.

    A bojtosúszóju hal pl. eredetileg a tengerek mélyén élt és mai populációi is ott élnek, ahhoz alkalmazkodott. Némileg lábszerű uszonyai a tengerfenéken való közlekedésben és kotorászásban hasznos a számára. Azonban egyes populációi (mondjuk a tengeráramlatok és a vízszint megváltozása miatt) olyan tengerben rekedhettek, amelyek mélysége folyamatosan csökkent, a partja pedig lehetett kimondottan hosszú és sekély, az árapály effektus miatt pedig hol víz alatt, hol "szárazon". Ilyen körülmények között jól jöhetett az ide rekedt populációnak, hogy korábban már valamennyire alkalmazkodtak a szilárd felszínen való ténykedéshez. Végtagjaik és légző rendszerük ehhez alkalmazkodott tovább. (Ma is vannak ezen az átalakulási úton fejlődő állatcsoportok, több is, pl. a vándorharcsák.)