Fejtsd ki itt véleményed a rejtett kamerákról! További infó a legelső HSZ-ben!
-
Amennyiben nem kerül nagy nyilvánossságra (mozi, internet, tv, ha kép akkor újság, etc) akkor nem kell engedélyt kérned.
Amennyiben nyilvánosságra kerül, akkor 1: vagy engedélyt kell kérned a személytől, hogy jóváhagyja-e, hogy megjelenjen. 2: kitakarod az arcát (ami álltalában szerintem sokat nem ér, mert aki ismeri az illetőt álltalában ráismer ruházat alapján).
Úgytudom ez igy működik. A jogi viszonyait nem ismerem a témának és azt sem tudom, hogy mi lesz, ha a lenti képen látható idősebb nő bepereli a készítőt, mert nem takarták ki az arcát, holott ő nem akarta, hogy ilyen idétlen ruházatban ráismerjenek...
Pereskedni szerintem felesleges és időigényes...2-3 évig járkálhatsz bíróságra és úgysem fog történni semmi. Egy kis pénzbírság vagy max felfüggesztett...Szóval ezért sem ugrálnak annyira az emberek.
Persze ha épp egy kúrvát szólingat le valaki és az kerül az újságba amit az asszony nézeget, akkor az már más tészta...Bár ott is ugyanezek a feltételek lehetnek érvényben. Vicces a magyar jogrendszer.
p.s.: A fentebb leirtak nem irányadóak, a magyar jogrendszertől eltérhetnek. (f**om se tuggya pontosan őket)