• roliika
    #18
    No...tehát ha egy rossz kamerát házilag megjavítok akkor énis hekker vagyok? Hú ezt nemis tudtam. :) Tehát a hecker konferencia az bütykölő/gányolók konferenciája. :DD Kevin Mitnick is kis garázs buherátor. :D

    Amúgy..ha megnézzük valóban a csalások nagyrésze, nem egy évekig fejlesztett dolgon alapulnak..csak arról van szó, hogy jól ismeri az adott technológiát (fűnyírás vagy programozás ez most mindegy), és ismeri a hibáit/gyenge pontjait.

    Pl ha valaki weboldalt készít, és adatbázisos, de a kapcsolatot nem zárja le, akkor egy kezdő is igen könnyen tudja törölni az egész adatbázist, vagy bármilyen vicces/káros adatot beleírhat. Ezt a média leginkább oldal feltörésnek hívja. Nincs benne se oldal, se törés amúgy helyes. :D

    Meg ezek a bankkaris csalások...ittis az emberi hülyeség van kihasználva, hogy júzer kariját megeszi a gép, és otthagyja....vagy mailben megadja a jelszavát és felhasználónevét...ez nem feltörés..nincs olyan hogy feltörés...olyan van, hogy buta emberek. Vagy vállalati w-lanos net nincs titkosítva még alapszinten sem..mert jóaz úgyis...erre most mit mondjak...lehetne elég sokáig sorolni.

    Múlkor barátom meglátogatott, és mondta, hogy tudja hogy programozgatok..de hol van a tok monitor? Nem értettem miről beszél. Aztán mondta hogy mert a filmekben az van, hogy rock szól, 4 monitort bámul a csávó mindenféle kódok futnak, meg ablakok pörögnek meg csipog minden...megmutattam neki milyen egy egyszerű program..hogy készül...elég meglepődve mondta..hogy ja...csak ennyi?

    Túl van misztifikálva az egész számítástechnika. Köszönetően a médiának, és a filmeknek ahol nem eladható az, hogy egy emberke ül a gép elött, néz egy monitort és írja szépen mondat szerűen a parancsokat, és kattogtat a grafikus felületen....köszönhető annak, hogy egyesek félnek a számítástechnikától, mert az bonyolult és nem lehet megtanulni...hát nem nehezebb mint egy 3 fogásos ételt jól elkészíteni...köszönhetően annak, hogy ma az informatika oktatás alulmúlja önmagát (GDF forever), köszönhetően annak, hogy értelmesen egy egy témát az oktatók jó része képtelen elmondani..mert nem érdekli mit ad át és hogyan a 90 000ft-jáért...és mert azért mert akit érdekel...mozaikszavakat használ..noha itt van a magyar nyelvünk..minden angol szó kifejezhető vele érthetően...és akkor nem maradnának sötét foltok, és nem lenne egy misztikus tudomány ág (tudomány...játék)a számítástechnika.