Budget kategóriás játékok kiadója.
-
Elmondom én sztem mennyi mindenben különbözne:
- grafika; elég sok CI játékban hagy némi kívánni valót maga után (értsd: bűnronda, a la Mortyr széria) erről nem is kell különösebben szólni, mert a látvány magáért beszél
- fizika; bugos... vagy ha nem az, akkor egyszerűen nincs. falba ajtóba lógó testeken kívül is, egy csomó blődség, pl. az anyagok egymással való kölcsönhatása tök irreális, a robbanások fizikája, meg úgy egészében véve a dolgok működése a játékban: xarr
- MI; ellenfelek nem tudnak dönteni, sok szituációban hogy mit is csináljanak. Sokszor beleütköznek egy végtelen döntési láncba pl. hogy: fedezékbe vonuljak? újratöltsek? hátráljak?... fedezékbe vonuljak? újratöltsek? hátráljak?...
És ez megy egymás után. Te pedig csak annyit látsz, hogy az ellenfél totojázik, azaz nem csinál semmit, mert leragadt a szerencsétlen a hibás kódolás miatti döntésképtelenségben.
Tanúsíthatom, hogy City-s játékoknál ez mindig előfordul (freddyD tudna erről még mesélni :P)
De nem csak emiatt kuka az MI. Mert nem használja ki a csapatmunkát, a játék nyújtotta lehetőségeket, pl. a fedezéket és egymást sem veszik észre meg engem sem sokszor. Volt úgy, hogy a tára mellett 2 méterre lőttem le a katonát, a nekem háttal álló pedig csak cigizett tovább. Pff
ff...
-Következetlen történet; A sztorijai a City-s gammáknak annyira homályosak, kivehetetlenek, mint egy sötét szobában bujkáló fekete macska. Köszönhető ez a illogikus történetvezetésnek, az értelmetlen több szálon futásnak, és a felesleges bonyolításoknak. Sokszor a sztori önmagának mond ellent, ahogy történnek benne a dolgok.
-Bugyuta küldetések; a City ezen a fronton is siralmasan teljesít. Elég csak a Mortyr összes részére gondolni, A Stalin Subway-re, vagy a Battlestrike-ra. Annyira nevetséges dolgokat kell csinálni, hogy pl. elmenni innen amoda és odaállni, különben nem mehetek tovább, vagy értelmetlen kerülőket tenni, mikor egyenes útvonalon is mehetnék... és mindig ugyanazokon a semmiből előbukkanó rosszfiúkon kell átgázolni, akik mindig megjelennek az útban, dehogy honnan jönnek nem tudom, biztos a pók szövi őket a sarokban.
-béna irányítás; ez is úgy bugos ahogy van, vagy nem lehet benne futni, vagy ha lehet is a futó mód egy gyorsabb gyalogló sebességével ér fel, és ezalatt az ellenfél úgyis leszed, hogy közben hugyozik...
-rosszul belőtt nehézségi fokok; kérlek szépen ez a City-s játékoknak akkora ismertető jegye, hogyha elé ültetnének egy játéknak és nem tudnám, hogy City-s, akkor is rájönnék abból, ahogyan a nehézségi szinteket megcsinálták. Az easy fokozat ami a legkönnyebb is olyan kemény mint más játékban a hard. Az ellenfél úgy leszívja a hp-d 1-2 lövéssel is, hogy öröm nézni. Medkit alig van elszórva, és akkor teljesítsd a pályát.
Szal, az itt leírtak mind személyes tapasztalat eredménye, úgyhogy sztem kétszer is gondold meg mit mondasz mielőtt az Infinity Ward, vagy a Treyarch beperel rágalmazás vádjával.