• cobra64
    Szóval a win7 helyzete nagyon hasonló a 95/98 helyzetéhez. Azok akik volt dolga a 95-höz és 98-hoz is tudják miről beszélek. Hisszen a windows 7 egy továbbfejlesztett vistának felel meg, kijavítva azokat a hibákat benne amiket a felhasználók eddig tapasztaltak a vista használat során, itt értve a magas gépigényt (amit vlitetal és egyébb tweakkel lehet kezelni), ugyanakkor végre néhány újdonságott is beépítve, amiket már eredetileg a vista kidobása során kellett volna megvalósítani. Ugyanakkor a microsoft végre tanult a vistával kapcsolatos hiányoságairól és hibáiból. Igazán örvedentes, hogy igen komolyan veszik a win7 fejlesztését és nagy mértékben bevonja az átlagembereket is a tesztelése során, több, mint 2000! bug felderítése és ezt 500.000 visszajelzésből jött össze eddig és messze van még szeptember(bőveben az ipon.hu-n). A win7 felül fogja múlni a vistát ez tény, persze aki eddig vistát vagy xp-t használt és megvan elégedve vele az megmarad a régi rendszerénél.Hisszen minek is váltson rá, ha nincs szükségem rá. Én pl. xp használok évek óta és a néhány idegesítő hibája ellenére a napi használtra igencsak alkalmas nekem.
    Vista pedig a magas gépigény és driver hiányoságok miatt nem váltottam rá át, de azért kipróbáltam már a béta korában is és párszor még azóta is, főleg az sp1 után, de egyáltalán nem jött be nekem.
    A win7, eddig igencsak elnyerte a tetszésemet, nagyon jól sikerült még béta verzója is és ha kijön a végleges verzió nagyon nagy az esély rá, hogy átváltok rá, bár eddig vmware alatt használom és tesztelem. Csak remélem találok hozzá egy nforce3-as vistás drivert, mert csak az választ el, hogy fetegyem élesbe a xp-m mellé. Szóval aki tud hozzá, az létszi küldje el privátban, hol találok hozzá, mert már igencsak vadászok rá egy ideje de hiába nem találtam működőképes verziót.
    Mielőtt azt írjátok, hogy miért nem fejlesztem fel az én amd 3100+ sempronos, 9600xt-s gépemet egy komolyabra a válasz egyszerű, nincs rá pénz. A főiskola szinte minden pénzemet elviszi és egyáltalán nem egyszerű egy új gépre félrerakni.
    Szóval összefoglalva igencsak jól sikerült és jól fog szerepelni a win7, persze ez a rendszer sem tökéletes, de igen jól használható, bár xp után egy kicsit szokni kell, aki pedig vista után vált rá az túl sok különbséget nem fog tapasztalni vele. Összefoglalva nekem elnyerte a tetszésem a win7, de nem jeleneti azt, hogy mindenki oda lesz érte, elvégre mindenkinek joga van olyan rendszert használni ami neki a legjobban bejön neki vagy a gépén leginkább elfut. Továbbá sok függ attól is mire akarja használnia a rendszerét.
    Én pl. tanulás melett böngészés és filmnézésre használom, illetve pár régebbi játék futására a kedvenceimből, hisszen az újak el sem futnak rajta :(.
    Emberek teljesen fölösleges arról győzködni másokat, hogy váltson vagy maradjon a meglévőnél, mert ahány ember annyi vélemény. Nekem a win7 igencsak elnyerte a tetszésemet eddig, ez az én véleményem, másnak a vista jön be, a harmadiknak a xp tartja a legjobbnak, a negyedig a linux és még sorolhatnám is.
    MIndenki azt használja amire van pénze, ami tetszik neki vagy amit kénytelen használni pl. a munkája során. Másokkal megoszthatja a tapasztalatait kiemelve az általa tapasztalt előnyöket és hátrányokat és csak javasolhatja, hogy próbálja ki más is.