• B0nFire
    #9
    bakagaijin; pont én is ezt akartam mondani, csak megelőztél. Ebben az esetben azzal van tulajdonképpen a baj, amit a realisták (fizikusok és mérnökök) pontatlan logikának neveznek.

    Arról van szó nagyvonalakban, hogy azt nagyon könnyű eldönteni, hogy mi helyes vagy nem. A határok felállítása viszont lehetetlen. Egy példa erre: A meteorológus azt jósolja, hogy 85%-os valószínűséggel eső lesz. Eddig oké. De kezdjük el onnan megközelíteni, hogy mi számít esőnek? Egy csepp az már eső? És ezer csepp? Egyáltalán honnan számít esőnek az eső? Talán mindenki hallotta már, amikor egy nagyvárosban élő panaszkodik a "rettenetes" zivatar miatt, míg mellette a falusi azt mondja, hogy: Ugyan már! Még a port sem verte fel. Melyiküknek van igaza? Saját szemszögéből nézve mindkettőnek, ami pedig a logika szabályai szerint lehetetlen.

    Másik példa: Mondhatjuk, hogy a 2 m-es emberek magasak. Jó, de mi a helyzet a 199 és fél cm-es emberrel? Ő már alacsony? Hol a határvonal?

    Pontosan az ehhez hasonló fuzzy logika miatt nagyon nehéz lenne meghatározni, hogy egy tartalom eddig és eddig még elmegy, innentől kezdve már nem. Mert mi van akkor, ha a tartalom 99,9%-a szabályos, mindössze 0,01%-a sértő, mert mondjuk véletlenül vagy szándékosan keverik a tartalmakat? Mondjuk 1000 képből egy obszcén. Akkor már be is lehet záratni a komplett oldalt, mint azt láttuk a Wikipédia esetében? Ez nonszensz. Vagy fizetett emberek feladata lenne a világ összes oldalát 24 órában monitorozni (erre tudjuk jól, hogy gépi program alkalmatlan, vö Tompika nem tud disztingválni), és amennyiben sértő anyagot találnak, értesíteni az oldal tulajdonosát, hogy szedje le onnan? Szerintem erre senkinek nincs sem kapacitása, sem hajlandósága.

    Ellenben "A gyermek- és ifjúságvédelmi szervezetek éppen ezért rendkívül aggódnak." - Igen, én is dolgoztam évekig gyermekvédelemben, de akkor még az volt szokásban, hogy igazi, hús-vér gyerekeket neveltünk[b], [b]tanítottunk[b], [b]felvilágosítottunk[b]. Véleményem szerint ezek a szervezetek leginkább azért aggódnak, hogy munka nélkül maradnak. Talán újra el kéne kezdeni a [b]gyerekekkel foglalkozni, nem pedig a kákán is csomót keresni. Akkor talán többre jutnánk mindannyian.

    És NEXUS6 mondanivalójával is teljes mértékben csak egyet tudok érteni. Kész cirkusz, amit művelnek gyermekvédelem címszóval.