• Alvarez999
    #8
    "Szal, ha már meg akarjuk oldani a problémát, azért kíváncsi lennék arra, hogy pl ilyen képek nézegetése levezeti az ilyen emberkék beteges ösztöneit, vagy fokozza?"

    Összességében szerintem inkább levezeti, még akkor is, ha vannak ellenpéldák. Állítólag a pedofil anyagok terjesztése igen jövedelmező üzlet, vagyis bizonyára igen sokan vásárolják őket. Ehhez képest igen ritkán olvasni arról, hogy pedofilok megerőszakoltak gyerekeket vagy egyéb módon molesztálták őket. Tudomásom szerint a pedofil visszaélések a családon belül a leggyakoribbak, ami ellen nem segít az internetes cenzúra - ahogy a katolikus egyház egyes papjait sem a neten elérhető pedofil anyagok viszik bűnbe, hanem a visszafojtott szexualitás és az alkalom.

    A hírekben olvasható pedofil bűncselekmények túlnyomó többsége pedofil anyagok birtoklásával kapcsolatos. Ebben persze az is közrejátszhat, hogy a vevőket könnyebb lefülelni, mint a készítőket, a rendőrség meg a könnyebb utat választja, nekik úgyis a statisztika a lényeg. Pedig hát a vevők többnyire ártalmatlan lelki nyomorékok, és a készítők azok, akik bűnt követnek el. A hasonlatod a kábítószerekkel helytálló és találó.

    "Úgy érzem itt valójában nem a problémáról van szó, hanem arról, hogy xy szervezet minnél nagyobb hatást tudjon gyakorolni az emberek életére, és ezzel növelje a saját jelentőségét."

    A kormányok meg boldogan asszisztálnak ehhez, hiszen ez is közelebb visz a tervezett internet-cenzúra megvalósításához. Pontosan úgy, ahogy az a pár terrorcselekmény is sokkal kevesebb kárt okoz a társadalomnak, mint amennyire az "elhárításukhoz" tervezett vagy már bevezetett netes megfigyelések lábbal tiporják a szabadságjogokat.