Az a baj a legtöbb ilyen témával, hogy mi többnyire nem tudjuk egyértelműen bebizonyítani vagy megcáfolni a hitelességüket, pont mint a vallásoknál.
Lehetnek egyszerű tévedések, mint az alant említett pálcikák vagy akár hazugságok, elferdítések is.De akár lehetnek igazak is.Vagy az is lehet ,hogy pont az igazságot próbálják leplezni.
A legjobb dolgok amire támaszkodnak azok akik hisznek benne például ,hogy olyan ember nyilatkozott aki űrhajós, pilóta és hogy többen tették ezt... Ez önmagába nem elég sajna, mert bárki tévedhet és az emberek manipulálják egymást akaratlanul is. Ha valami furcsát látnak az égen ma már mindenki egyből idegen űrhajóra gondol sajna... A felvételeket meg sajnos elég könnyű manipulálni úgyis ,hogy még szakértő sem mondja meg. Nem egyszer már sikerült becsapni állítólagos szakértőket. Úgy a legkönnyebb ha eredeti a felvétel, de ami látszik rajta az olyan körülmények közt lett felvéve, hogy nem az aminek látszik.
Az életemet tenném rá ,hogy az ilyen ufos paranormális felvételek, bizonyítékok nagy része hamis,tévedés, mert szerintem az. De talán egy kis része mégis valami olyan dolgot takar,ami tényleg ismeretlen számunkra.Ezt szerintem az előbb említett okok miatt sokszor nem lehet egyértelműen eldönteni.DE abban igazad van ,hogy a logikus cáfolatokat meg egyből elhisszük, pedig azokat is fenntartással kéne fogadni. Szerintem nincs sok értelme ezekről vitatkozni, mert mindenki csak a véleményét mondhatja ki, nem pedig olyan dolgokat amiket tényként lehet kezelni.