• torreadorz
    Azért én nem teljesen értem ezt a felhivást.
    "A szervezet a korábban az ENSZ szakértőivel közösen elvégzett vizsgálataira hivatkozott, amelyekből az derült ki, hogy az afrikai ország legnagyobb milicista erői közvetlenül az ón vagy a tantál eladásából fegyverzik fel magukat és finanszírozzák a működésüket."

Na most van egy afrikai ország:
    -tök szegény, minimális ipara stb van, az emberek éheznek
    -cserébe van néhány ritka nyersanyaguk
    -az európai és amerikai cégek nagy pénzeket utalnak ezeknek az afrikai országoknak ezen nyersanyagokért cserébe

Nem értem hogy ez miért baj. Az egyébként 0 gdp-jü országok kapnak egy valag pénzt, amiből felvirágoztathatnák az országot, vehetnének traktorokat, épithetnének ifrastrukturát, fejleszthetnék a mezőgazdaságot, vehetnének gyógyszereket. Ezáltalál csökkentve az éhezést, növelve az egészségügyi ellátás minőségét és az élettartamot/minőséget. Lásd például az arab országokat és az olaj esetét (pl dubaj)

Ehhez képest mit csinálnak ezek a hülyék? Fegyvert vesznek és kinyirják egymást... Én ezért nem érzem magam felelősnek. Ha meg nem adnánk nekik pénzt, akkor meg a sok hülye azon rinyálna hogy szegény afrikaik éheznek mert nem adunk nekik semmit csak kifosztjuk őket, ha meg adunk akkor hogy a szegény afrikaik a pénzen fegyvert vesznek és irtják egymást... Bakker, vegyen rajta traktort, nem hiszem hogy pl. a nokia kikötötte hogy az általa adott pénzen csak és kizárólag kalasnyikovot lehet venni...