torreadorz#12
"Én speciel, amióta láttam a „Véres gyémánt” című filmet, teljesen leálltam a gyémántvásárlással."
Én is, bár előtte se vettem túl sokat (0 db) :)
Cat:
"Ha nem vennének a bányákból tantált, ónt, egyrészt elapadna a pénzforrásuk, meggyengülnének, így a kormány visszavehetné az irányítást saját országán belül."
Ez azért igy nem igaz. Ezen országok többsége alapvetően egy törzsi berendezekdésü ország, ahol már évszázadok (évezredek óta) hagyomány a többi törzs tagjait öldökölni. Ott ahová fehér ember be nem teszi a lábát, ott is ölik egymást, csak mondjuk nem puskával hanem nyillal meg dárdával.
És ne hidd azt hogyha az un. kormány kapná a pénzt akkor nem ez lenne. Ugyanis a legtöbb helyen a kormány a legnagyobb törzs tagjaiból kerül ki, és ugyanugy irtja a többi törzs tagjait. Sőt elég sok helyen az aktuális "kormány" is mindenféle puccs meg polgárháborún keresztül lett a kormány és ugyannyi vér tapad a kezéhez mint az ilyen mindenféle lázadó bandáknak. És azt sem gondolom, hogyha a nyugati társaságok ezen vezetőknek adna pénzt akkor azok nem vetnék rabszolgasorba a saját népüket. Dehogynem.
Ugye a legnagyobb és legtipikusabb probléma, hogy mi a saját viszonyunkat probáljuk meg alkalmazni rájuk és ez általában nem megy, mert ők meg egy totálisan más rendszerben élnek, totálisan más gondolkodásmoddal.