• FlyingV
    #11
    azt hiszem, a mai világban teljesen értelmetlen (SAJNOS) erkölcsi jellegű dolgokon vitázni..


    az Intel amúgy csak időt akar húzni és egy kicsit megszorongatni az nVidiát. Konkrétan van 1-2 pletyka, mely szerint az nVidia leállt a diszkrét grafikus kártyák fejlesztésével. Ezt bizonyítHATja a sorozatos átnevezősdi is például, megpróbálnak minél többet eladni a már megjelenésekor is csöppet elavult megoldásaikból, kihúzva ezzel a stragétiával a következő stratégiai állomásig. És ez a mostani feltételezés szerint az lenne, hogy a szutykok (ájdontlájkenvídia) a legnagyobb titokban GPGPU/SoC megoldáson dolgoznak gőzerővel! Elsőre fura kijelentés. Másodjára is. Harmadjára meg rögöni lehet rajta. Merthogy ehhez kellene egy x86-os license, igaz? És azt mikor fogja eladni nekik az intel? Meg mennyiért? Igen ám, de egy ideje szólnak pletykák arról, hogy az nVidia a VIA-val építgetne szorosabb kapcsolatot. Megvenni nem fogják őket, mert attól az x86 license nem száll rájuk. Viszont van egy érdekes lehetőség: az nVidia ugyan nem kapar az x86-ért, viszont VIA-s mérnökök segítségével fejlesztenek egy (x86-ra épülő) platformot, amely lényegében az nV-nél készül, de mivel VIA név alatt/a VIA-n keresztül adják ki, így nem sértenek meg semmilyen megállapodást/törvényt.

    Én várom a fejleményeket. Aztán lehet, hogy igazából ilyen hordozható rezsón dolgoznak, amely alapja két GForce kártya SLi-be kötve, referenciahűtéssel :))

    Ha nagy hülyeségeket írtam, kéretik javítani, jelen állás szerint én ilyen infokról tudok :)

    Ó és amúgy portfólióm 1-2%-a lassan nV részvény, nagy rizikó, de ha fennáll ez a lehetőség, akkro jó kis megtérülés lehet belőle :P