• kvp
    #5
    "Az USB-s töltés sem az igazi: nem 1-2 alaplapcserébe került már ugyanis: túl nagy áramot akart felvenni a telefon, az alaplap meg nem szerette... és a telefon volt az erősebb, az USB port meg füsttel kommunikált."

    Ez csak az olcso msi, asrock alaplapok tulajdonsaga. A legtobb markas (pl. asus, hp) alaplap tartalmaz tularamvedelmet. Ez az usb szabvany resze.

    "Szépen le lehet mondani ebben az esetben a gyorstöltésről, vagy ha esetleg nagy áramot ad a töltő (ami a gyorstöltés alapvető feltétele), a telefon fogja eldisszipálni, hogy ne nyírja ki az akkut "

    Az aktiv pfc-t hasznalo tapok nem futik el a folosleges energiat, hanem pwm jellel modulaljak a kapcsolo transzisztort, ami igy tag bemeneti tartomany eseten is kepes eloallitani stabil kimeneti feszultseget, mindezt a folosleges feszultseg elfutese nelkul. A lenyeg, hogy a tap buffer kondenzatora kibirja a nagyfeszultsegu toltoaramot, majd a kapcsolotranzisztor leallitott faziaban kepes legyen biztositani a kert feszultsegszint fenttartasahoz szukseges aramot. Ezeknel a renszereknel az egyetlen veszteseg a kapcsolo tranzisztor kapcsolasi arama es feszultsegesese.

    A mini usb-s tolto jo szabvany es mivel kinaban mar kotelezo, ezert a legtobb gyarto at fog allni ra, ha meg akarja tartani a piacait. Az usb-s csatlakozas pedig jol jon ha adatokat akarunk atvinni a telefonra/rol. Az asus-nal a gyorstoltest ugy oldottak meg, hogy van egy kulon usb-s csatlakozoju tolto, amit a konnektorba lehet dugni (meg egy szivargyujto adatpter) es ha a keszulek erzekeli, hogy nem normal gepen vagy usb hub-on van, hanem a sajat toltojen, akkor automatikusan akkora lendulettel tolt amekkorat a tervezok meghataroztak.