• polarka
    #168
    Ha elolvasnád figyelmesen, akkor látnád, hogy az a comment nem neked szólt, ugyanis nincsen a jobb alsó sarkában, h "Válasz 'Doktor Kotász' üzenetére". Ergo az a hsz. általánosságban szólt ide a fórumra. Tájékoztatásul: Azt viszont jól sejtetted, hogy a letiltottak közé téged is betennélek, ha értelmes válaszokkal nem jönnél elő a felvetéseimre és nagyon hantáznál továbbra is.

    Mert tény, h úgy közölsz "eredményeket", amik eltérnek az általánosan elfogadottól, hogy még csak nem is hivatkozol semmire, hanem csak annyit írsz, h "vannak akik nem fogadják el" és "behelyettesítünk a mai modellbe"(te behelyettesítettél, vagy olvastad, h vki megtette, vagy mi?) "és akkor megkapjuk, h...". Ez kb. nesze semmi fogd meg jól. Én is írhatnám, h: Behelyettesítünk a mai modellekbe ilyen meg ilyen értékkel és megkapjuk, h már rég piros hó kéne essen és akkor vitatkozhatnánk, h márpedig mások is azt mondják és stb.

    Alvarez999-nek meg a commentek alapján az a baja, h te kitalálod, h 3milliárd éve mennyi széndioxid volt és azt állítod, h márpedig a modell alapján az nem lehetséges, mert élet sem lehetne.

    Most 1. Te tényleg azt hiszed, h jobban tudod, mint aki ezzel foglalkozik és évtizedeket tanult, h ezzel kellő szakértelemmel foglalkozzon? Vagy te is egy szakértő vagy, csak előlünk titkolod?
    2. Te komolyan ismered a "modell"-t, amiről annyit mesélsz, vagy van min. ismerősöd, aki ezzel foglalkozik. És te komolyan megkaptad behelyettesítéssel az eredményed, vagy csak a vak világba beszélsz. Mert, ha csak így alaptalanul, bizonyítatlanul írogatsz és hivatkozol valótlan eredményekre, akkor max mesekönyvbe beleférő dolgokat mondasz. Az meg nem túl sok embert érdekel(Ezért is szeretnélek lemute-olni).

    Egyébként nem néztem utána alaposan, de úgy hallottam/olvastam (nyílván több helyről, h megalapozott infot közöljek), hogy a CO2 a földfelszínfelé veri vissza az IR sugarakat és kész. Arról csak néhány hebe-hurgya írt, h a környező légkört melegíti és nem is veri vissza, ergo én ebben nem nagyon hinnék, az eddig látott dolgok alapján.