• BlackRose
    1. A szabadság nem azt jelenti, hogy mindent csinálhatsz, hanem azt, hogy mindent csinálhatsz ami nem ütközik a másikba úgy, hogy amit ő csinál nem ütközik beléd vagy valami 3. személybe. Vagyis ahhoz, hogy valaki korlátozzon először én kell valakinek a szabadságát vészélybe hozzam, ha egy törvény akkor is bánt ha nem bántottam senkit (úgynevezett victimless "crime" még nevet is adtak neki) akkor az totalitarista és teljesen felesleges törvény és csak egy dolgot szolgál, azt, hogy valaki kontroláljon, hogy csak azt csinálhassam és csak úgy ahogy az ő jónak látja.

2. Elnyomó rend.. .az meg mi a frász fasza? A rend nem rend ha elnyomó a rend azt jelenti, hogy nem árthat senki senkinek nem pedig az, hogy valakit korlátozunk mert megtehetjük.

3. A demokrácia nem ideológia, a demokrácia hatalom választás és váltás metodológia.

4. A szocializmus mint minden kollektivista ideológia egy pontban végződik és ezt senki és semmi sem tudja megakadályozni, csupán az a kérdés, hogy mikor, és ez a pont a totalitáris állam. Különben az államnak csak egy célja van a saját hatalmának növelése és ezt csak akkor és addig hajlandó egy picit mérsékelni amikor már annyira túlvitte a hatalmat és az ellenőrzést, hogy kevésbet képes levenni az emberek hátáról, sokszor még akkor sem és ilyen esetben történik meg az úgynevezett rendszerváltás vagyis amikor az egyik totalitáris államot átveszi egy másik még nem annyira totalitáris állam amely persze előbb vagy utobb ugyanott fog kikötni mint az elődje.

5. Anarchia? Az anarchia mint apszolút fogalom nem létezik, létezik viszont anarchia különboző szinteken. Pl. maga a világ egy anarchia mert még a jelenlegi ENSZ és hasonló szervek sem képesek elérni, hogy minden ország ugyanaz a törvények allatt éljen. Persze az anarchia mint állam nélküli világ szerintem annyira lehetetlen (civilizáltan), hogy nem is foglalkozok vele, viszont nagy különbség van egy alkotmányosan rendezett korlátolt és enumerált hatalmú állam között és egy korlátlan hatalmú totalitáris állam között. Az egyikben levan irva, hogy az állam mit tehet a másikban pedig az állam mindent tehet (a többségre hivatkozva).