• FefeeX
    #114
    Azért ezt még mindig erős túlzásnak érzem... Sokan csak azért töltenek mert mondjuk kipróbálnak valamit mielőtt megveszik. Jártam már úgy hogy vettem játékot, és egy nagy sz@r volt az egész. Visszavinni ugye emiatt nem lehet. Ha lehetne, akkor fele ennyien töltenének.
    Másik: én speciel megveszem a játékot, ha tetszett. Ha nem akkor nem. Mivel egyre kevesebb demo van, ezért amúgy is nehéz eldönteni hogy tetszeni fog-e. Valamint 10k-t a legtöbb játék NEM ÉR! Sokan vagyunk vele, akik inkább kivárnak, és megveszik később, de már előtte megelőlegezik és játszanak vele. Az árazás a kiadók hibája, amiből a fejlesztők alig kapnak valamit. Sóher kiadó banda.

    És ez még csak a játékokról szólt.

    Mi van a sorozatokkal? Az internetről felvett sorozatok pl mivel interneten is fenn vannak - tulajdonképp mások által megnézhetők, az országkorlátozások proxy-val megoldhatóak, csak épp a letöltés egy másik módszer. Nem rövidít meg senki senkit. A filmeknél kb ugyanez a helyzet, ami tetszett és többször meg akarom nézni, megveszem. Ami tényleg olyan, megnézem moziban (mostanában nagyon gyakori), ami annyira nem bíztató, leszedem, megnézem. Ha 200ft-ért meg lehetne nézni egyszer, megtenném, ennyit nem sajnálok érte, na de azért hogy valaki egyszer megnézzen egy "lehet hogy sz@r" filmet, nem fog kifizetni 2-3k-t. Nincs meg a megfelelő piacszegmentálás, azzal el lehetne érni ennek a visszaszorítását is.
    A zene meg... Kit mennyire károsítunk... Nem véletlen hogy sok zenekar saját maga is terjeszti a zenéit ingyen az interneten. Egyszerűen a CD megint azért van, hogy a retkes kiadók sz@rossá keressék magukat azért, hogy kb semmit se csinálnak, csak "kölcsönadnak uzsorakamatra". Az ilyen cégnek nem is fizetnék. A zenész pedig mint többen mondták is közülük (lásd pl United), alig keres a lemezekkel, sokkal többet a koncertekkel, a letöltések pedig csak népszerűsítik az előadókat.

    Nagyon ferde világban élünk, ahol az emberek szája azért sír, hogy nem tudnak annyit összelopni (persze papírral, mindennel, jogszerűen) mint amennyit akarnak, meg hogy őket hogy megkárosítják. ENNEK A FELE SEM IGAZ. És én speciel azok érdekeit nézem akik tényleg megdolgoztak egy termékért, őket pedig a legnagyobb odaadással igyekszem segíteni, mert ők azok akik tényleg megérdemlik.