Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • Bucser
    #878
    Nem dolgoztál még bankban kockázatkezelésen gondolom....

    Hiába engedi meg a jog azt hogy a ház visszaadásával adósságod maradjon a valóságban ez semmit nem ér. hisz h valakinek nincs több eszköze akkor jogi úton igen nehéz továbbiakban kikényszeríteni további eszközök elkobzását. a maradék összeg az esetek 90%-ban símán leírásra kerül. Hacsak kedves vevő nem akar fizetni.

    A házat áron alul értékesítik, hogy biztos pénz legyen belőle (azaz biztosan elkeljen és a minimumot vissza tudják hozni belőle /általában piaci érték 80%-át/). Ezekután a fennmaradó összeget csak az adóson lehet hajtani. Az nem örökíthető (nem tudom, hogy honnan vetted ezt a hüyeséget).

    A terhelt eszköz örökíthető, terhelt öröklés esetén le lehet mondani az eszközről az állam javára vagy lehet tovább fizetni átvállalva az elhunyt szerződését.

    Azért azt megkérdezem tőled: Miért jó a banknak a mélyen áron aluli elárverezés? A bank nem ingatlankezelő, nem tud tenni vele semmit. Ott fog állni üresen és veszít folyamatosan az értékéből. Számukra a lényeg, hogy megszabaduljanak az eszköztől amiben áll a pénz és nem tudják újra kihitelezni.