Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • remark #855
    A forrásaim? A témafelvetés valóban egy "konteós" oldal volt, de aztán a nyilatkozatot kiadó 3 ember kapcsolatát az ECFR-ral, majd annak kapcsolatát a kormányokkal a hivatalos weboldaljuk felhasználásával mutattam be. Soros kijelentését nem tudom a The Financial Times-ról idézni, mert a cikk csak bejelentkezés után jelenik meg. De rengeteg oldal taglalja, hogy mit mondott Soros, többek között az általam hivatkozott euinside.eu oldal is.

    Nem állítom, hogy a nyilatkozó felek szerint az egyetlen megoldás az Európai Egyesült Államok vagy akár egy európai pénzügyminisztérium létrehozása. Soros se csak erről beszél, de ez az út az egyik lehetséges út. Nem értem miért csinálunk úgy, mintha nem ez lógna a levegőben, és azt sem értem, hogy miért konteó az automatikusan, ha egy olyan cikket mutatok (egy "konteós" oldalról), ahol valaki leírja, hogy a pénzügyi krízis egyik rendezési módjának a pénzügyminisztérium létrehozása tűnik az elemzõk szerint. Hisz Soros és csoportja egy elemzőkből álló csoport. Nem? (Think-tank.)

    A forrásgyűjtésemmel pontosan azt akartam bemutatni, hogy egy konteós oldalon megjelenő cikk is tényekre épül. Ahogy a vitaindító videó is. Egy MTI hír is vitatható, hisz abban valakinek a következtetései szerepelnek. Ahogy a Soros által felvázolt jövő is csak egy lehetséges jövő, de attól még figyelmet érdemel.