Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • remark #842
    Nem kerestem, de szembejött:

    Pénzügyi válság okot adhat Európa további egyesítésére: Egy mega pénzspekulátor javaslata a válsághelyzet megoldására
    Az aláírók - köztük Soros György mellett a volt német külügyminiszter, a globalista Joschka Fischer, valamint a brit történész és publicista, Timothy Garton Ash - úgy értékelték, hogy az eddig hozott intézkedések nem kielégítőek, túl későiek, és világméretekben a pénzpiacok torzulásaihoz vezetnek.
    (...) A "mozgalomhoz" csatlakozók azt követelik az európai politikai döntéshozóktól, hogy hozzanak létre egy közös európai pénzügyminisztériumot, vagyis egy közös pénzintézet létrehozását sürgetik.


    Ők hárman annak privát think-tank csoportnak a tagjai, mely ~Európa ügyének elősegítésére jött létre:
    The European Council on Foreign Relations (ECFR) is the first pan-European think-tank. Launched in October 2007, its objective is to conduct research and promote informed debate across Europe on the development of coherent and effective European values-based foreign policy. It is independent and has no connection to the institutions of the EU.

    A szervezet "független", de persze kap támogatást a kormányoktól: Who supports us - Government Ministries:
    The Belgian Ministry of Foreign Affairs, Bulgarian Ministry of Foreign Affairs, Czech Ministry of Foreign Affairs, Danish Ministry of Foreign Affairs, Finnish Ministry of Foreign Affairs, German Ministry of Foreign Affairs, Italian Ministry of Foreign Affairs, Norwegian Ministry of Foreign Affairs,Polish Ministry of Foreign Affairs, Spanish Ministry of Foreign Affairs

    A lényeg az, hogy minden jel arra mutat hogy a szavuk számít Európa jövőjével kapcsolatban. Ennek a szervezetnek a tagjai mindhárman. Nevük itt szerepel: ECFR's Board and Council

    Az európai pénzügyminisztérium témájáról sok felé lehet olvasni. Pl: Is it time for a European ministry of finance?
    A deeper European integration, especially in the Economic and Monetary Union (the eurozone) is being discussed more and more often in terms of being the only solution to the debt crisis.

    A pénzügyminisztérium létrehozása nyilvánvalóan egy lépés az egységes EU azaz az Európai Egyesült Államok létrehozása felé. Ez nem konteó, hisz a pénzügyminisztérium már politikai "szerv", azaz egy egységes európai pénzügyi politikáért lenne felelős.

    Az is kiderül, ha beleolvasol a témáról szóló írásokba, hogy az egységesítést a pénzügyi problémák okán akarják véghezvinni, azaz úgy kerül az egységesítés szóba, hogy az megoldás a jelenlegi problémákra.

    Remélem a fentiek már "komoly tények". De nem áll szándékomban ilyen hsz-eket írni a jövőben, mert ez copy-paste. A kutatást bárki el tudja végezni, akinek van kedve és ideje.