• Turdus
    mcganyol: ebben a kérdésben szerintem nem értünk egyet, én a védelmükre kelnék.
    Egyrészt, nem bírja a rendszer a terhelést:
    "további 5 milliárdot fordítanak az ügyfélkapu kettőre azért, hogy a rendszer biztonságosan működjön bármilyen technikai körülmény között, s ne alakuljon ki túlterhelés."
    Ebben valószínűleg egy komplett gépterem bennefoglaltatik, és a túlterhelés elkerülése végett loadbalance lesz a jelenlegi és az új között. Ez egy teljesen bevett és működőképes megoldás, mindenhol így csinálják (lásd pl iwiw).

Szóval szerintem szó sincs arról, hogy újraírnának bármit, "erősebb vasat" tesznek alá, oszt csókolom. A Te 2 milliós webboltodnak valószínűleg sosem kell akkora terhelést elbírnia, mint ennek a rendszernek az adóbevallás határideje előtti órákban. Ezenkívül biztos vagyok benne, hogy nem használsz nyilvános kulcsú authentikációt és titkosítást sem a kosár tartalmához, ami itt elengedhetetlen, és nem kevés számolási kapacitást igényel. A példád olyan, mint összehasonlítani egy kamiont egy trabanttal.

"Peti beinstallál egy modult, ami nem jól működik. komolyan mondom hihetetlen."
    Erre csak azt tudom mondani, olvass:
    "A program a teszt során jól működött, de éles helyzetben hibákat produkált"
    Tehát a modult tetesztelték, de mint tudjuk, sosem lehet tökéletesen leutánozni az éles viszonyokat egyetlen tesztnél sem (nemcsak számítógépes tesztekről beszélek). A Te webboltodat sem tesztelte senki igazi felhasználókkal, valós vásárlásokkal, a nyakam rá.

bakagaijin: ott a pont. Annyi a különbség, hogy ez legalább (ha nem is jól), de működik. Szóval nem mondhatjuk, hogy behazudtak volna bármit is (max annyit, hogy a terhelhetőségét túlbecsülték. Idézet: "Az új alkalmazást azért készítették, mert az ügyfélkapu túlterhelés miatt lelassult").