• Zero Albedo
    #16
    Tisztelt Cikkíró (a forrást átvevő Szerkesztő)!

    Megkérdezhetem, hogy milyen alapon vette ki a négyes, ötös, hetes és tízes hozzászólásokat, melyek egyike sem sértett faji, felekezeti vagy nemi identitást? Nem sértegettek senkit sem és nem tartalmaztak vulgáris kifejezést sem. Egyszerűen rámutattak arra, hogy manapság egyre igénytelenebb és szakmailag megalapozatlan, téves és félrevezető cikket közölnek vagy lustaságból vagy hozzá nem értéstől vezérelve.
    Nagyon egyszerű pl. az erdeti cikkben szereplő wireless kifejezést "drót nélkülinek" titulálni, holott az vezeték nélkülit jelent (minden vezeték drót, de nem minden drót vezeték).

    Ismételten megerősítem, hogy a 60 gigahertz NEM sebesség, hanem frekvencia. Ez akkor is igaz, ha ezt a hozzászólásomat is ismét kitörli. Az Ön tudatlanságát nem helyes olyan módszerekkel korrigálni, mely a sértőnek tekintett és a hiányosságokra rámutató hozzászólás(oka)t eltünteti, hanem helyette meg kellett volna tanulnia a helyes dimenziókat a középiskolában. Igaz erre nem mindenki képes, ellentétben a Delete gomb nyomkodásával. Ebben az esetben talán nem kellene cikkírással vagy fordítással (ferdítéssel) vesződnie, hiszen oly sok egyszerű és szép tevékenység van még az életben.
    Ezen állításom igazolható talán azzal is, hogy a cikk módosítása után is értelmetlen és pontatlan kifejezések maradtak az írásában.
    Újból leírom, hogy az utolsó előtti bekezdésében használt "gigabájt" nem továbbítási sebesség, hanem adatmennyiség. A továbbítási sebesség az pl. gigabájt/sec vagy gigabájt per secundum (gbps), ahogyan - helyesen - az eredeti cikkben is szerepel. Reménykedem, hogy másodjára eljut a mondanivalóm lényege önhöz!
    Ha derogál szakmailag hozzáértőket megkérdezni és az angol nyelvvel is hadilábon áll, akkor legalább egy profi fordítót illene felkérni a cikk végleges beszerkesztése előtt ellenőrzésre.

    Egyébként pedig mire van ez a hozzászólás rovat, ha csak úgy kényükre-kedvükre kitörlik az érdemi hozzászólásokat, ahelyett, hogy a szakmai hiányosságaikat elismernék? Avagy az az alapelv, hogy ami tetszik az megmarad, ami meg sértő az meg megy a kukába? Abban az esetben, ha a hozzászólásomban valamivel vagy velem nem ért egyet a tisztelt cikkíró, akkor tessék leírni a szakmai álláspontját, amit készen állok Önnel megvitatni. Más - szakmailag igényes cikkek esetében - (pl. Cifu írásaiban) ez a korrekt eljárás már gyakorlat.

    Kíváncsian várom, hogy ezt a hozzászólást mikor törli ki a Hozzászólások közül.

    Üdvözlettel: Zero Albedo