nkmedve#27
Nem tudom miért beszéltek a legdágább videókarikról amikor olyat az emberek 99%-a sose lát vagy vesz. Nem mind1 hogy melyik a leggyorsabb kártya?
nVidia-nak az utóbbi két évben elég csúnya húzásai voltak ez a legújabb aligha lephetett meg akárkit is.
5 éven keresztül csak Geforce-aim voltak de most, hogy kijött a 4000es kategória, inkább arra tértem, mert hosszabb távon sokkal jobb mint akármelyik geforce. Nem, nem a dx10.1 miatt, ahogy valaki már beszélt róla. DX10et se használok, egyszerűen ATI shader-arhitektúrája az ami jóval nvidia fölött van. Jelenleg nincs a legjobban optimizálva driver-ileg de nagyon sokat fejlődtek a 2000-es széria óta. A Geforce-ok már most nagyjábol a maximumot nyújtják annak amit az arhitktúrájuk megenged és még igy is elég kiegyensúlyozott a verseny. Mi lesz ha ATI kijön egy 1600 shader-es modellel mondjuk az 5ös szériában? (amiről a peltykék is szóltak) Ráadásul még csiszolnak is addig a drivereken. (s ezáltal a régebbi modellek is jóval gyorsabbak lesznek, mint mondjuk az én 4830am) Ők kényelmesen meg tudják duplázni a shaderek számát, mert még a mostani 800-as chipek mérete is viszonylag kicsi, nem úgy mint nvidia monstrumainál.