• Archenemy
    #37
    Jórészt egyetértünk, természetesen én sem támogatom a fehérgalláros bűnözést, csak kiemeltem, hogy ott nem azért alacsony a romák aránya, mert ők olyan becsületesek :p Két dolgot említenék:

    "A kiégett lámpa elsikkasztott ára is rögtön más megvilágításba kerül,"

    Nah ne viccelj már, ennyi erővel banánhéjat eldobni az utcán is olyan, mint megverni valakit, mert a banánhéjon is el lehet csúszni, ott is lehet combnyaktörés, stb :p Szóval súlyozzunk szerintem, egy kiégett lámpa nemkicserélése vagy 100 (vagy 10, vagy csak 1, tökmindegy) piti, de megalázó, veszélyes bűncselekmény közül az utóbbi a rosszabb, hiába ugyanannyi forintban.

    "Az sem nagy vigasz, hogy a millió nem vész el, mert ezzel az erővel a 6-os villamoson zsebtolvajló emberekre sem kellene haragudni. "

    Igen. Ha valaki úgy lop el tőlem 10k forintot, hogy én nem veszem észre, csak később (azaz nincs konfrontáció, nincs rongálás), az nekem kevésbé fáj, mintha odajön a kocsimhoz, és beveri az üvegét (van konfrontáció, nettó kár van). Mindegy kéne hogy legyen, ha csak a saját forintosított káromat nézem, de mégsem az, a már korábban említett körülmények miatt.

    Mint írtam, egyebekben egyetértünk ("fejétől bűzlik a hal", ill.
    "a fehérgalléros bűnözés is káros" témákban).