• Molnibalage
    #104
    Azért itt meg kellene jegyezni hogy Vári Gyula (asszem Őrnagy volt) többször is volt a világ legjobb pilótája a MIG 29-el ha jól tudom.

    Jaj, ne. Már megint ez. Kicsit unom márt ez a hülyeséget. Az a díj nem más, mint civilek által odaítélt díj a legjobb lerepült bemutatóért. Egy MiG-29 demót pl. egy Tornado meg sem közelíthet. Más feladatra készült és más korlátozással repül. Pont. Tessék már ezt a hülyeséget elfelejteni. A pilóta + gép harcértékével köszönőviszonyban nincs a dolog... Nehogy azt higyjétek már, hogy aki év 120-130 órát repül és ebból x órát csak a bemutatóra készült az egyenlő ellenfele lehetne még azonos körülmények között egy olyan USAF pilótának aki évi 220-260 órát repül.


    Az okokat egy interjúban úgy foglalta össze hogy amíg az ő gépe "mechanikusabb" a nyugati gépek leginkább számítógép vezéreltek voltak és ezáltal ő olyan manőverekre is képes volt amikre a nyugati gépek képtelenek voltak pont azért mert a PC túl veszélyesnek találta és nem engedélyezte.

    1. Nem PC van a gépeken.

    2. A MiG-29 emiatt pl. orsózásban szánalmas 160 fok/sec-et tud. Egy vérbeli vadász 240-260-at. Az átmeneti szögsebessége a MiG-29-nek 1-2/sec-cel haladja meg az F-16C gépét. Az állandósultban is kb. ekkora eltérés van, de ez a magassgától is függ. A gét gép szinte ugyanazt tudja. Orosz propaganda az egész.

    A háború amúgy sem két magányos harcos küzdelme a kocsma előtt. Fegyverrendszerek és kiképzési rendszerek harca. Mennyi van pl. az USAF-nak és milyen szinten áll a HunAF? Ne ringassuk magunkat illúziókba.


    Szó sincs arról, hogy olyan űberlegyőzhetetlen lenne a MiG...