• SityiSXT
    gettoharcos2: nem mindenki képzett user, így az ÖSSZES Windows az alapszintű, "nem-értek-hozzá" emberkéknek van beállítva, a lehető legnagyobb biztonság és használhatóság kiegyensúlyozásával. Aki ért hozzá, az úgyis beállítja magának úgy, ahogy neki tetszik, de mivel a számítógéphasználat még(?) nincs jogosítványhoz kötve, ezért a legrosszabb esetet vették alapul (csak ez mást jelentett 2001-ben és mást 2007-ben). A rendszergarázda meg nincs felgombostűzve a desktopra, továbbra is azt csinál, amit akar. Én nem mondom, hogy a Windows nagyszerű, de a manapság fejlesztett software-ek elsöprő többsége Windowsra íródik, emiatt széllel szemben elég nehéz ...

hottold: Egy dolgot árulj el nekem: mi haszna volna a Microsoftnak abból, hogy megfigyel engem, meg a fene se tudja hány millió embert? Ez egy cég, és mint ilyen, a profiton kívül nem érdekli túl sok minden. Ahhoz, hogy profitja legyen, muszáj szolgáltatnia is, ergo munkát kell feccölnie a termékének tökéletesítésébe. Hogy jön ide a sztálinista ideológia?

Nexus6: a Vista nemcsak rendszervisszaállítási pontokat hoz létre, hanem árnyékmásolatokat is készít azokról a file-okról, amin éppen dolgozol, frissítesz, stb., még Home verzióknál is (csak ott nem tudod konfigurálni ezt a szolgáltatást). A megfelelő panancssori eszközökkel viszont gyerekjáték ezt beállítani. És mielőtt vajon kiki valamelyik "személyisége" erre válaszolna, visszautalnék a neki írottakra: egy rendszergazda, ha ismeri a Vista működését, tudja, hol keresse ezeket az eszközöket, mert ezek minden verziójú Vistában benne vannak, csak legfeljebb nem a kényelmes MMC-t használja hozzá az ember, hanem parancssort.