• B0nFire
    #2
    Ez arról szól, amit az általános iskolában első informatika órán kéne megtanítani. Sok tukó minden létező helyre beregisztrál, aztán a webhelyek 90%-át el is felejti a nickjével meg a jelszavával együtt, de azért mindenhol kitölti az űrlapot, ami kifaggatja arról, hogy szereti-e a bablevest, mi a kedvenc kutyafajtája, és hányas a cipőmérete. Aztán meg csodálkozik, hogy teleözönli a mailboxát a spam. És még az e-mail szolgáltatását sem tudja használni, hogy hogyan kell egy levelet spamnek jelölni stb.

    A múltkor meglátogatott egy jóbarátom, és volt szerencsém belepillantani a mail-boxába. Hát kész horror volt. Volt benne minimum 580 nem olvasott üzenet, rahedli spam und so weiter, und so weiter. Mondtam neki, hogy egyszerűbb egy új címet regizni, mint abban a kupiban rendet rakni. Képzelem, milyen lehet a dolgozószobája. Én sem vagyok túl pedáns, hogy minden elvágólag álljon, de a gépen szeretem, ha rend van.

    És mellesleg nem adunk meg valódi adatokat SENKINEK! Legfeljebb nem vásárolok on-line, de sem a nevem, sem a lakcímem, sem a nemi identitásom, sem a lábszagom mérete nem tartozik senkire. Mondhatni magánügy.