A1274815#70
Mondjuk hibás szektor NMI-vel való jelzése, szerintem kicsit olyan, mintha ágyúval akarnánk leszedni a muslincát az égről. Én az NMI-t meghíbásodásokra tartanám csak, meg esetleg időzítőnek. Meghibásodás alatt a következőket értem: elszáll a winyó elektronikája, kiég a délihídban valami kritikus dolog, lecsökkent a tápfeszültség egy határ érték alá, ram-ban az ECC helyrehozhatatlan hibát jelzett. Tárolón a sérült adatokat inkább hibakóddal jelezném, különben ennyí erővel a hibás IP csomagot/hállózati keretet is lehetne NMI-vel jelezni.
"Amúgy jártam már úgy, hogy xp-->hibernálás-->mobil rack ki-->kampeca. Sajna azzal nem számoltam, hogy hibernálás előtt nem szinkronizálja ki az MFT táblát. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy nem bolondbiztos."
Nem feltétlenül az $MFT nem került kiírásra, hanem lehet, hogy a fájl cache-ben maradt néhány módosítás, ami meg szépen, ment a hiberfil.sys-be, ha az $MFT sérül hibernáláskor, akkor nem tudna visszajönni a hibernálásból, hiszen az elején az ntldr-nek, Vistanál, a bootmgr, majd a %SystemRoot%\system32\winresume.exe-nek is tudnia kell olvasni a kötetet, ráadásul néhány esetben eldobbhatónak kell lennie a hibernálásnak.
Azonban gondolom ezt csináltad:
- használ (cuccok összegyűjtése)
- hibernál
- mobil rack ki
- elvisz
- bedúg
- másik rendszeről ráír
- majd vissza
- bedúg
- visszajön hibernálásból és elcsesz mindent, mert kiírja a fájl cachet, ráadásúl a becachelt, $Bitmap és $MFT, $MFT_Mirr, $INDEX, $INDEX_ROOT és $LOG töredékek alapján. Na ez tényleg károsíthat.
"Ha zavar, befejezhetjük. Igazából érdekel a belső működés, és látom értesz hozzá, ezért írok."
Bocsi, de nem úgy nézett ki.
"Egy könyvből származik az infó, amit még fősulin olvastam, amikor a CD meghajtókról készítettem beadandót."
Ilyenekkel óvatosan, mert néha találni nagy marhaságokat is bennük, főleg ha fordított a könyv.
Ettől még lehet igaz, csak hiper kódolva kell, hogy legyen: meghajtó bejelez, hogy Bad-Sector->bekódolja, hogy a vezérlő tudja, hogy NMI-t kell jeleznie->hibakód elküld->vezérlő veszi, átkódolja hogy az északi-híd megértse, hogy a proci NMI lábát kösse a földre. 8086 lábkiosztása