• johnsmitheger
    "Szóval ezt most fejtsd ki." -> Vakszerencse! Pengeélen táncolva, de sikerült neki...

A CD-s példa csak egy volt az ezer probléma közül, amely miatt egy ablakkezelő nem lehet oprendszer.

Köszönöm, hogy a lentiek kedvéért elvégezdted a tesztelést! Megtisztelő.

Az explorer.exe, ami ugye az egyik legfontosabb futó eleme a rendszernek, hiszen az egyik könyvtára a desktop és ezzel le is van tudva a megjelenítés. Pár napja Vista kitalálta, hogy nem válaszol az egyik alkalmazás és bevett módszer a "pihentetés", hogy hátha egy timer megelégeli és lekezeli, de sajnos nem ez történt. Kénytelen voltam leállítani a processt. És, mint azt sokadik alkalommal megtapasztaltam nem az alkalmazást lőtte le, hanem a full desktop újraindult, minden szervízzel együtt. Legalább is ezt mutatta. Ráadásul ilyenkor pl a vírusirtó nem indul újra. Röviden nem trafálta el a helyes explorer.exe-t, amelyből az egyik maga az ablakkezelő volt! :) Olyan shotgun-os a lövés, bár nekem tetszik, mert statisztikailag előbb utóbb eltalálja. Csakhát a Kill(Random(MAX_PID)) szintén mulattat :) Elveszik az ablak és az abban futó processz kapcsolata...