• A1274815
    "A Windows nagyon ügyes "erőforráspazarló" ablakkezelő rendszer, amelyet messziről sem érdekel, hogy mit akar a felhasználó... ezért nem értem, hogy miért szerepel úgy, mint mai "operációs rendszer". Sok sok évnek (évtizednek) kell eltelnie, mire profitábilis lesz az eredeti cél: az erőforrások menedzselése, nem pedig a saját célú pazarlása. Mulattat a belé vetett hit :D"

Az XServer TCP/IP overheadje meg senkit sem érdekel.

"Megjelölöm?!?! Találja ki ez a szerencsétlen! :))))"

Vista már kitalálja és valamit a Server 2k3 is tud improvizálni.

""Viszont a programnak kell tudnia, hány mag van," - Mondom a Windows ledobja magáról a LÉNYEGET! Ezt pont neki kellene csinálni! Találja ki ez a szerencsétlen! :))))"

A Windows maga tisztában van azzal, mint ahogy a Linux/Unix klonok is, de a program különböző szakaszai sajnos nem, ehez új nyelv kell, amely "automatzikusan" kitalálja.

"Visszatérve az eredeti témára: a szoftverek vártak a több magra és simán utol érik a vasakat, ettől nem kell félni sztem. Hirtelen megnéztem egy Win alatt futó processzeket és van belőle 50. Nem kell bonyolult eszmefuttatás, ahhoz, hogy kiderüljön, egy proci édes kevés, ha 50-en akarnak rajta futni. Az egyetlen processzen belüli párhuzamosítás más kérdés, hiszen nem elég a párhuzamosítható részek bontása, ha minden párhuzamosított rész a memóriára vár vagy a HDD-re... Minden erőforrás szintjén analóg módon követni kell a bontást, nem feltétlenül arányosan."

Van 50 futó process, amiből jó ha egy aktív időnként, de általában mély álomban van mindegyik, amig valamilyen semény fel nem ébreszti. De Ubuntu alatt 127 process van.

"Még egy gyakorlati példa a Win-re és a nem létező multitaskingra: ha beraksz egy CD-t, borul az egész cucc :D Édesdeden eltöpreng rajta."

Vista IO Cancelling, valamint csak az Explorer szokott amúgy is lehalni a CD berakástól, a többi cucc nem.

Mikor láttál utoljára Windows-t és milyen verziót. A leírtak alapján majdnem biztos, hogy Win9x volt, bár az se hallt le igazán a CD-től.

Direkt beraktam egy rosszúl olvashatót, és közben ment a visszaállítás volume shadow copy-ból + Zene lejátszás + 3D alaklmazás FPS mérővel és Wordben lazán folyamatosan vette be az a-betüket (ráfeküdtem), a zene sem akadt meg még csak be sem reccsent, sőt az FPS mérő is stabilan tartotta a 2700 FPS-t ráadásul (mind a 4 magot használta rendesen a progi). Szóval ezt most fejtsd ki.