• johnsmitheger
    #53
    A Windows nagyon ügyes "erőforráspazarló" ablakkezelő rendszer, amelyet messziről sem érdekel, hogy mit akar a felhasználó... ezért nem értem, hogy miért szerepel úgy, mint mai "operációs rendszer". Sok sok évnek (évtizednek) kell eltelnie, mire profitábilis lesz az eredeti cél: az erőforrások menedzselése, nem pedig a saját célú pazarlása. Mulattat a belé vetett hit :D

    "Na Windowsban sem kell, elég ha az elején megjelölöd az ideális processzort számára"

    Megjelölöm?!?! Találja ki ez a szerencsétlen! :))))

    "Viszont a programnak kell tudnia, hány mag van," - Mondom a Windows ledobja magáról a LÉNYEGET! Ezt pont neki kellene csinálni! Találja ki ez a szerencsétlen! :))))

    "Server 2k3 óta a kernel hívásban eltöltött idő nem vonódik le a processzeknek járó idő szeletből. " - Nem vonódik le, de mégis eltelik.

    Nem akarom támadni a Windows ablakkezelőt, de még messze van attól, hogy komolyabb feladatokra (otthoni alkalmazás, céges alkalmazás, stb.) jó legyen olyan módon, hogy néha néha oda figyeljen a felhasználóra, ne pedig a belső dolgain töprengjen. Mostanában túl sok a töprengős rész. BÁRMIT kérsz tőle. Bár vannak jelek, mert az egér már mozog, ha minden más megállni látszik is... Gondoltam rá, hogy az egész rendszert az "egér kódja után köthetnék" és máris menne tovább :)))

    Visszatérve az eredeti témára: a szoftverek vártak a több magra és simán utol érik a vasakat, ettől nem kell félni sztem. Hirtelen megnéztem egy Win alatt futó processzeket és van belőle 50. Nem kell bonyolult eszmefuttatás, ahhoz, hogy kiderüljön, egy proci édes kevés, ha 50-en akarnak rajta futni. Az egyetlen processzen belüli párhuzamosítás más kérdés, hiszen nem elég a párhuzamosítható részek bontása, ha minden párhuzamosított rész a memóriára vár vagy a HDD-re... Minden erőforrás szintjén analóg módon követni kell a bontást, nem feltétlenül arányosan.

    Még egy gyakorlati példa a Win-re és a nem létező multitaskingra: ha beraksz egy CD-t, borul az egész cucc :D Édesdeden eltöpreng rajta. Bár a Win-ben található témák (2 db) nagyon szépek és parasztvakításra tényleg kiválóak.