• Sliderx
    Egyébként ebben van igazság, például nagyon sokan vannak akik a képeiket a gépen tárolják évekig úgy hogy majd egyszer ha összejön annyi kiírja lemezre, aztán meg lefüstöl a vinyó és a sokéves emlékek elúsztak.

Emlékszem olyan weboldalakra amiket kb 10 éve rendszeresen látogattam. Hol vannak azok már... Pedig tök jó tartalmak voltak rajta amiket ma is megnéznék. Na és ki tudja hogy meg van-e valahol, valakinek a gépén?! Miért ne lehetne, nekem is vannak 4-5 éves lementett weboldalaim archiválva.

Megint más kérdés hogy mit nevezünk "szemét" adatnak. Pl, én az ilyen tiniblogokat annak tartom, viszont gondolom aki létrehozta annak ez nagyon fontos. Tehát relatív hogy mi szemét és mi nem. Ezt mindenki szubjektívan határozza meg, éppen ezért kell a személyhez kötődő adatokat, pl: saját weboldal, blog, sms, digiképek..... saját kezűleg tárolni. Erre mondjuk kifejleszthetnének egy eszközt. Oké, hogy van már digitális képkeret, elsőre tök jól is néz ki, de nem fog ott ülni az ember előtte, hogy azt nézze, azért meg sajnálja bekapcsolni, hogy csak úgy menjen (ezt tapasztalatból mondom )

A netes újságokat, könyvtárakat, dokumentumforrásokat meg valóban egy központi szervezetnek kellene archiválni úgy hogy azt később is mindenki elérhesse. Ez az adatmennyiség viszont hatalmas lenne, de valahogy biztos megoldják majd.