• fourgee
    Régi géppel? 2006-ban cseréltem le az asztali gépemet. Akárhogy is számolom, 2009-et írunk, mindjárt 3 éves lesz az a konfiguráció. Emlékszem, akkor jöttek be a Core2-es chipek, és akkor már alig lehetett kapni olyan processzort, amelyik nem támogatja a 64 bites utasításokat.

Ha jól tudom, ma a legolcsóbb processzorok is ismerik. Szóval, nem az van leszarva akinek régi gépe van, hanem az, aki annyira... Aki azon spórol, hogy 4 éves vagy régebbi konfigját nem akarja lecserélni, az valószínűleg a 7-es Windows utódját sem fogja megvenni. Így nincs miről beszélni. :)

Most megnéztem gyorsan egy árlistát. Bár én évek óta Intelt használok, nagyon jó gépet raktam össze AMD alkatrészekből. Szóval egy példa: Gigabyte integrált Geforce 6100-as alaplap 12204 forint, Athlon64 X2, 4050E BOX 14868, Kingmax 800MHz DDR2 ram 1GB-os, 2808, abból 2 darab 5616. Összesen: 32668 forint. Winchester az gondolom van a régi gépben is. 4-5-6 év alatt azért 33700 forintot szerintem félre lehet tenni, van aki ennek a többszörösét elissza, eldohányozza egy évben.