• B0nFire
    #4
    Egyébként tipikusan jó példa arra, hogy a szemléletmód változásokkal együtt változnak a törvényeink is, a Scorpions '76-os lemezének borítója. Akkor még lehetett meztelen gyermeket ábrázoló (hozzáteszem a kép egyáltalán nem pornográf, sem provokatív) képet tenni az albumra, és manapság meg azt a weboldalt is be akarják záratni, amelyiken az album képe megjelenik. Ez abszurd. Ennyi erővel betilthatnánk az összes olyan többszáz éves festményt, amin Mária látszik a kisdeddel. Meztelen rajta a gyermek, és sok esetben még a fütyije is kilátszik. Micsoda perverzió. Márpedig az effajta festményből van vagy 2-3 a világon. Sőt, továbbmegyek, a múzeumokat is be kell zárni, amelyik ezeket kiállítja, meg a látogatókat is, akik ezért még fizetnek is.

    Mindeközben nem vesszük észre azt, hogy a mai technikával lehetne készíteni ilyen tartalmú filmeket emberi szereplők nélkül is. Olyan 3D-s virtuális képalkotási technológia van a birtokunkban, hogy csak azt nem ábrázolunk, amit nem akarunk. Ebben az esetben nem lehetne az alkotókat még megrontással sem pedofíliával vádolni, ugyanúgy, ahogy egy hagyományos módon, kézzel készült rajzfilm esetében sem. De nem baj, aki ilyesmivel próbálkozik, semmilyen törvényt nem sért - csupán esetleg a közízlést/jóízlést -, nem számít, bitóra vele.

    Még egyszer hangsúlyozom: Nem védem az aberráltakat, csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy egy ehhez hasonló át nem gondolt intézkedés hova vezethet. Az ilyen rendeleteket/törvényeket sosem szabad érzelemből meghozni. Persze az érzelmi szálat nagyon nehéz kiiktatni az emberek esetében, viszont a törvényhozókat azért fizetjük, hogy hideg fejjel, érzelmi befolyás nélkül mérlegeljenek és döntsenek. Aki erre nem képes, az a szakmájára alkalmatlan.