• toto66
    #51
    Epikurosznak: nem!
    Vasziszdasznak: Bizony jobban járna az EU az oroszokkal, mint az amcsikkal. Mert nagyobb piac, és tudnának energiával fizetni (ha nem bartelben, de akkor is garancia a fizetőképességre), ráadásul egy tényleg potenciális ellenféllel kevesebb. (bár ez utóbbi a mi érdekünk lenne, nem a politikusoké, akiknek szükségük van az ellenségképre). Az amcsik csak beledumálni akarnak, de tőlük semmit nem kapunk. A nagy etetés az iraki meg afganisztáni háborúval kapcsolatban, és még csak a vízummentesség is csak olyan feltételek mellett megy ami egy "terrorista" országnak dukálna ki. Az oroszok igaz lenyomtak minket 56-ban, de mitgondolsz hasonló helyzetben mit tett volna az USA a szomszédos állammal? Egyébként utánna viszonylag nyugtonhagytak, ha nem lett volna néhány magyar túl buzgó itthon, sokkal normálisabb lett volna.
    Én amikor itt voltak, kifejezetten utáltam őket, és meg kell mondjam Taszárt is felháborodva vettem tudomásul. Az egyik elmegy és mi marhák beengedjük a másikat?
    De azóta sokminden változott, és nem kéne rosszban lenni velük (hiszen akkor az osztrákokkal, németekkel, törökökkel, mongolokkal is rosszban lehetnénk)