Először megdobbant a szívem, mert kb. 5 éve volt még hír arról, hogy lesz Alapítvány film, már nem emléxem milyen kontextusban olvastam róla...
De hogy Emmerich legyen a rendező. Bakker nem totál nem értem miért hagyják az Asimov hagyatékot így elbaltázni. Az első könyv amúgy is meglehetősen összetett a kisregényes felépítettsége miatt. És azzal kezdeni totál halálra van ítélve a dolog, sztem.
Továbbá már korábban említette valaki, hogy sok az intrika és politikai elem a könyvekben, és ne feledkezzünk el a jellemrajzokról is, amik bár eléggé elnagyoltak, mégis nagyon fontosak az univerzum megértése szempontjából.
Ami pedig az egész dolog kultikusságát jelenti, én egy Alapítvány sorozatot csak valami gigaprojektben tudom elképzelni (mint anno a Gyűrűk Urát), ahol tényleg nem sajnálják a pénzt és az időt az elbeszélésre és bemutatásra. Hogy a moziba betévedő közönséges nyárspolgár is át tudja érezni milyen jelentősségű volt a pszichohistória elején Terminus szerepe, vagy hogy milyen apró kalandokba keverednek a főhősök a különféle világok bejárása közben. És minderre én ráhúznék egy '50-60 évek retro sci-fi dizánját, mert az illik hozzá szerintem, semmi más.
Szóval én félek ettől az egésztő, szívdobbanás ide, szívdobbanás oda...
Trator amúgy mennyire lenne keménység!?:P
Amúgy Ewen Bremner nem rossz választás az Öszvérre! ;)