• kvp
    #22
    "Nincs hova hátrább húzni a zsidó telepeket. Izrael legnagyobb szélessége is csak úgy harminc kilométer, amit egy kis méretű rakéta is képes átrepülni."

    Errol beszelek, egyszeruen nincs hely arra, hogy elkulonitsek a ket nepet. Az egyetlen hasznalhato megoldas mindket fel lefegyverzese lenne egy nemzetkozi fegyveres ero (ensz) felugyelete alatt. Mivel a ket nep lakhelyei atfedik egymast, ezert erdemes lenne netrehozni 3 formalis allamot a 3 jelenlevo vallasnak (muzulmanok, zsidok, keresztenyek), melyek szovetsegi formaban mukodhetnenek, es akar mindharom allam fovarosa lehetne jeruzsalem. Mindharom jelenlevo vallasnak meg kell ertenie, hogy a terulet nem 100%-osan az ove, fuggetlenul attol, hogy ki volt ott elobb (a keresztenyeknek ez mondjuk mar sikerult). Egyebkent szarmazasilag egy neprol van szo, csak az elmult 5000 ev soran mas-mas vallasuak lettek. A korabbi hozzaszolasokban bekevert zsido vallasu eszaki nepek ettol fuggetlenek, de eszak judea soha nem volt jelentos, az annak idejen ott lako emberek kozzul csak Jezsus lett ismertebb, tehat terseg a zsido tortenelmet es szarmazast nem igazan befolyasolta es jelenleg egyebkent is libanonhoz tartozik.

    Tovabbi lehetosegek:
    -izrael kiirt vagy eluz mindenkit a tersegben, olyan kb. 100-200 millio emberrol lenne szo, ebbol kb. 2 allamnak van meg atomfegyvere
    -izrael lakossaga kihal, mivel a nepesseguk fogy, mig az osszes tobbi nepe no, ekkor az viszi a teruletet aki akarja, ha az utolso izraeli nem oltja le a villanyt (valamilyen fegyverrel)
    -a muzulmanok osszeszedik magukat es megszabadulnak mindenkitol aki meg ott el (zsidok, keresztenyek); erre semmi esely nincs, meg egymas kozott sem tudnak megallapodni
    -marad minden igy ahogy van es mindket felnek meg rosszabb lesz (idaig ez a legvaloszinubb)