• toto66
    Idézetek a az általad linkelt Descartes irásból:
    " Azt ugyanis, hogy megértem, mi a dolog, mi az igazság, mi a gondolkodás, úgy tűnik, csakis saját természetemtől kaphatom. Arról azonban, hogy most zajt hallok, látom a Napot, érzem a tüzet, mindeddig úgy ítéltem, hogy mindez bizonyos rajtam kívül lévő dolgoktól származik. Végül pedig a sziréneket, a hippogriffeket és a többieket én magam találom ki"
    Ugye itt arról van szó, hogy van az ember,az ideáival, ezek egyrésze kivűlről fakad, másrészét ő találja ki. Ez teljesen egyeztethető a nézeteimmel!

És akkor nézzük azt az Isten érvet:
    "Így tehát egyedül Isten ideája marad, amivel kapcsolatban meg kell vizsgálnom, vajon van-e benne valami, ami tőlem magamtól nem származhat. Az Isten névvel olyan szubsztanciát jelölök, amely végtelen, független, értelmével mindent átfogó, mindent megtenni képes, és amely engem magamat is, valamint minden mást, ami csak létezik - ha egyáltalán létezik másvalami -, megteremtett. Márpedig ezek a sajátságok mind olyan jellegűek, hogy minél figyelmesebben veszem szemügyre őket, annál kevésbé látom úgy, hogy egyedül éntőlem származhatnának. Ennélfogva, az imént mondottak alapján, le kell vonnunk azt a következtetést, hogy Isten szükségképp létezik.
    "
    Tehát itt azt írja, ha ilyen tulajdonságai vannak valaminek akkor az Isten.
    Vannak ilyen tulajdonságai valaminek?
    Még azt is írja ha nem tőle fakad és nem is a természetből Isten ideája akkor csak Istentől származhat.
    Szerintem meg más embertől származik, ugyanis te is mástól hallotál róla, de még Descartes is!

A másik link tulajdonképp, csak azokat az állításokat boncolgatja amiket te eddig írtál, semmivel nem több!
    Amúgy köszi az olvasnivalót, a maradék kételyemet is eloszlatta, hiszen nem tudott életképes indokokat felhozni!