• Nielx
    #86
    Előző hsz -ben pont azt akartam kifejezni, hogy mindkét elmélet elfogadásához hívőnek kell lenni. Valamint a hogyan megválaszolására a tudomány nem teljesen kompetens. Mondhatnánk, hogy a teremtés bizonyos értelemben tudományosabb az evolúciónál mert meg sem próbál valami erőltetett magyarázatot adni arra amire nem lehet (semmiből valami, élettelenből élő).
    A teremtés valóban csak azon ponton illeszkedik, hogy létezik a világ. A hogyanról viszont az evolúció is ha szigorúan tudományosan vesszük, semmit nem mond, hiszen az élet előállásának bizonyítékával, illetve előállításával is adós. És akkor a fajok kialakulásának további problémáiról még nem is szóltunk. A kezdetet nem lehet tudományosan vizsgálni, megfigyelni (ugye nem volt ott senki). Tehát max a meglévő valóságból következtethetünk. És sok megfigyelésre nem az evolúció az egyetlen válasz.
    Én nem akarok senkit meggyőzni a teremtésről, csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem tudománytalanabb mint az evolúció. Az meg, hogy kinek melyik illik rá jobban a valóságra, végsősoron csak hit kérdése.