• slickboy
    #6
    Feltettem Vista mellé, összességében tetszik, meggyőzött, zsír rendszer lesz ha kiforr. Telepítés kicsit gyorsabb mint Vistáé ugyanazon a gépen. Kiemelném, hogy pl. videókártyámhoz (ATI Mobility Radeon HD 3470) élből van benne driver, max felbontás, Aero rögtön megy. Eszközkezelőben 3 felkiáltójel van, Vistánál kb 6 lenne friss telepítés esetén. Na jó, lehet Vista előbb lett mint a videókártyám, ezért nincs benne fullos driver mindenhez. De akkor is nagyobb hardvernyüglődésre számítottam. Szóval ez jó.
    Sokkal kevesebb folyamat megy feladatkezelőben, láthatóan gyorsabb is a rendszer. Ez maradjon is így.
    Tálca elsőre fura, gombok is másképp viselkednek. Pl ha rámutatsz egy ablak tálcaikonjára, megjelenik felette élő miniatűrje mint Vistában. Aztán ha rámutatsz miniatűrre, többi megnyitott ablak átlátszó keretté válik, és csak a kérdéses ablakot látod. Ez elegáns.
    WMP 12 viszont nem tetszett. Videólejátszás külön ablakban megy, Vista codec packot nem szereti, klasszikus menüsort alig tudtam előszedni, nagyon furcsa az egész. Szép meg minden de sok megszokást igényel. Bár az Office szalagmenüjével is így voltam, de már le nem cserélném.
    Asztali elemek, háttérképmódosítás, ablakszíncsere, szinte mindent máshogy kell beállítani mint ahogy Vistában megszoktuk.
    Már várom a magyar kereskedelmi verziót... :)