Regressziós hipnózis
  • Gladkathie
    #54
    Éppen nem régiben beszélgettem egy barátommal aki megszálottan hitt ebben az egészben, messzemenő részletekig, hogy a lelkek fejletségétől függ a színük, blabla. Váltig állította, hogy ő nem "hisz" mert ez tudomány. Nem is volt hajlandó meghallgatni az ellenvéleményt. Nem mondom, hogy részben nem tartom elképzelhetőnek az egészet, de túl sok minden szól ellene. Már eleve ahogyan az ellenzőkhöz hozzáállnak. Azt állítják, hogy mindenféle lökött hívők vagyunk, ezzel is próbálják magukat tudományosnak tüntetni. Közben szó sincs "jaj a csúnya Sátán bácsi elviszi a lelked" témákról. Volt szerencsém jelen lenni egy hipnózison, ahol egy barátnőm többek között arra kereste a választ, hogy miért is fél betegesen a vérvételtől. Persze valójában ÉN félek ettől, de kiváncsiságból meg akartuk tudni, mi lesz, ha kamuzunk kicsit. Először is, a "doktornő" elég kedves, szimpi fazon volt, megengedte, hogy én is jelen legyek. Őszintén szólva semmi értelme nem volt az egésznek, azt leszámítva, hogy egy valag pénzt dobtunk ki. Ahogy azok is, akik megveszik az állítólagos bizonyítékot könyv formájában arra, hogy a halál után nincs vége, nem nyiffanunk ki. Vagy ne adj Isten, miért ne legyenek öngyilkosak.
    Érdekes, hogy a többség átlag ember mindíg átlagon felüli sztorikról számol be. Senki sem volt parasztnéni előző életében. Az pedig a legkevésbé sem igaz, hogy olyasmiről számolnak be, amiről nem tudhatnak. Legfeljebb, amiről azt hiszik ! hogy nem tudnak. Soha életemben nem tanultam Japánul, mégis álmodtam már japánul. Miért? Mert a halántéklebenyünk, ami a hosszú távú memóriánkért felel van olyan jó, hogy hihetetlen mennyiségű dolgot tároljon el, amit az utcán, a tévében, stb. hallunk, aztán elő sem keveredik onnan. Bizonyára többünkkel előfordult már, hogy váratlan szituban elszóltuk magunkat valamilyen nyelven. A Biblia ezt nyelveken való szólásnak nevezi és ez rá az egyetlen tudományos magyarázat. Hogy jön ez ide? A hipnózisok alatt kimutatták, hogy a vizsgált alanyoknak éppen a halántéklebenye a legaktívabb. Szóval vagy a hosszú távú memóriánkból szedjük elő a sztorit, vagy a lebenyünkbe bújnak be a szép fejlett lila lelkecskék. A másik említésre méltó ellenérv (megjegyezném olvastam ennél jobbakat is, de ezek voltak amiken magamtól kezdtem gondolkodni és elsőre nem nagy nevű tudósoktól hallottam), szóval a másik ellenérvem, hogy a hipnózis alatt lévőket többnyire irányított kérdésekkel célozzák. Amennyiben feltesznek egy kérdést a hipnózisban levőnek, a vizsgálatok ezt is bebizonyították, és ezt a lélekvándorlás pártiak is elismerték, az onnan fog kiindulni a válaszadásnál, hogy a kérdés alapfeltevése igaz. Például ha azt kérdezem, hogyan ízlett a fagylalt? Akkor az alapfeltevés az, hogy ettünk fagylaltot. Ilyenkor a páciens akár evett akár nem, el fogja mesélni, milyen volt, akár részletesen is, volt aki egészen a csokiöntetig elment! Illetve még egy utolsó lábjegyzet, érdekes, hogy a "nagynevű" "tudósaik" mind névtelenek voltak és senki sem ismerte el a munkásságukat amíg el nem kezdtek foglalkozni a témával ami bizonyos körökben hírnevet és megélhetést is hozott nekik.
    Ettől függetlenül, hogy egy állati nagy népbutításnak tartom az egész maszlagot, vannak benne részletek, amik igenis érdekesek, és talán még hihetőek is. Kár, hogy bebukták amikor nyilvánosságra került az első videó ahol összegyűjtötték azokat az embereket, akik az előző életükbeli évszámra, lakcímükre, egyéb dologra, ami alapján lenyomozhatóvá vált az "előző élet" emlékeztek. Egyik közülük váltig állította, hogy a Baker str. 221 alatt élt. Aki ebből nem értette, hová akarok kilyukadni szégyelje magát, és vegyen pár Doyle regényt.