• dez
    #22
    Írtál te már ennél nagyobb "totál hülyesget", de én nem oltottalak le ilyen stíusban miatta. Továbbá másodszor írtam le, és először nem cáfolta senki.

    Tényleg nem azt írták, hogy felezi, csak visszaveszi (előzőleg ezt írtam). Oké, tegyük fel, hogy téves információ. De nagyon is lenne értelme abban az esetben, ha jelentősebben növelné a fogyasztást a HT. In-order végrehajtású prociról beszélünk, itt a HT jelentősen növelheti a teljesítményt (lásd PowerPC mag a Cellben és magok a Xenonban [X360 CPU]). Tegyük fel, hogy ez itt +80%. És mondjuk visszaveszik az órajelet 30%-kal (aminek következtében pl. nem nő a fogyasztás). Eredmény: 1.8*0.7=1.26 -> 26% többlet.

    Arról se feledkezzünk meg, hogy az Intel mindig is nagy hangsúlyt fektetett a marketingre. (Lásd pl. az első időkben a P4-ek magasabb órajele ellenére alacsonyabb teljesítmény, mint a P3.) Ezt szem előtt tartva egy +100% v. 0.5x órajel = 1 -> ugyanaz a teljesítmény, csak hangzatos 4-szálon HT-vel, nem is lett volna még ez sem annyira extrém dolog. :)