• Balumann
    #98
    "Nagyon sok gyógyszer készül gyógynövényből, ha épp az a leghatékonyabb, azt kapod."
    Nah ez az, amire számtalan ellenpélda van, legjobban összeszedve Lenkei könyvében, de még nagyon sok helyen lehet olvasni tőle teljesen függetlenül. Nem igazán érdekel, hogy Lenkei mennyire járatja le magát a vitaminjaival (hozzáteszem, hogy erről már több mindent olvastam, pl. hogy külföldön jóval nagyobb dózisban szedik mint ahogy itt ő árulja, és a betiltott vitaminjairól is...), én most az orvostudományra gondolok.
    Egyáltalán nem mindig a legjobb gyógymódot, gyógyszert kapod, pont ez a lényeg. A szemellenző itt rajtad van nem rajtam, nem vagy hajlandó elolvasni sem az ő könyvét, és semmit ami az orvostudományt, gyógyszerlobbyt kritizálja rossz iránya miatt (igen tudom, sok ága van, és nem mindegyik ROSSZ). A tüneti kezelés sok esetben ROSSZABB mint egy lassabb, de a betegséget megszüntető kezelés (akár placebo hatással, akár természetgyógyászat). Ha keresel nekem konkrét tényeket, amik megcáfolják Lenkei illetve az orvostudomány ellenségeinek állításait, akkor elhiszem hogy hazudott mindenben! :)

    "Hogy mennyi mindenről derült ki, hogy marhaság, nem működik, nem úgy van. Csak így teljes a kép." A gond az, hogy sok emberben az a kép van, hogy a múltban csak primitív emberek voltak. Tényleg nincs misztikum, mégis néhányan képtelenek elhinni hogy a múltban képesek voltak olyan építményeket létrehozni mint pl. Stonehange, piramisok. Ezért jönnek az ufo-s magyarázatok is...
    És ugyan ez vonatkozik a gyógymódokra is. Nekünk pl. van egy állati vastag könyvünk a gyógynövényekről, a topikom tárhelyére is felraktam 3 gyógynövényes könyvet is.
    Most voltam pár napig egy kicsit beteg, köhögtem nagyon, szedtem pár napig azt a köptetőt amit az orvos szokott felírni... Utána kipróbáltam egy állítólag régi teát (tej, hagyma, méz, kakukkfű), nah következő nap egymás után köhögtem ki a felesleget. (mivel itt betegségről van szó, anyagi hatásról, itt nem lehet azt mondani, hogy azért tudtam kiköpni mert hittem benne...).
    Az orvosok hol foglalkoznak azzal, hogy minden vitamin megfelelően jut be a szervezetedbe, hogy sportolsz-e eleget, nem a negatív érzelmektől vagy-e beteg, és a többi módszer?

    És az is tény, mindenbe bele lehet kötni (sőt bele is kötnek mindenbe), mindenben lehetnek hibák. Például nemrég néztem dokumentumfilmet a vitaminokról, és ott vigygálták a vitamintablettákat, és pl. 1 vitamin (A vitamin?) csontritkulást is okoz nagyobb mértékben (jóval többszöröse mint Lenkei vitaminjai).

    A tudománnyal kapcsolatban én nem az elméletekre gondolok, hanem arra hogy mit tud VIZSGÁLNI és ALÁTÁMASZTANI a tudomány. Itt milyen szemellenzőre gondolsz ? :)

    Tudom, reménytelen eset vagyok.