• dronkZero
    #97
    "A lényegen nem váltzotat, addig azok maradtak fennt amik tényleg hatásosnak bizonyultak tapasztalatok útján, mindig volt aki továbbadta a korábbiak tapasztalatait. Ami gátat szabott ennek, az a civilizációban kialakult hülyeségek, és látható az eredmény, amik korábban nem voltak mert továbbadták a tapasztalatokat."

    Miért, szerinted mi az orvostudomány, ha nem az emberiség _MŰKÖDŐ_ gyógymódjainak gyűjteménye? A pozitív orvosi tapasztalatok összessége?

    "A különböző növényekben rengeteg gyógyító anyag van. Azt ne mond, hogy a tea is placeboként gyógyít... és ha jól tudom az is időszámítás előtti "találmány"!"

    És a háziorvosod is ajánlja. Én a több ezer éves _nem működő_ gyógymódokról beszélek.

    Lenkei már többször lejáratta magát, ne erőltesd már. Olyan, mintha Gyurcsánnyal példálóznék, hogy ő is megmondta hogy milyen jól élünk. (Bocs a politikáért, de asszem ezt mindenki érti)

    Nagyon sok gyógyszer készül gyógynövényből, ha épp az a leghatékonyabb, azt kapod. Csak legfeljebb egy tablettát kell lenyelned, nem pedig fél kiló gazból főzni teát.
    Gyógynövényt hol szerzed be?

    "Tehát, ahogy fedezzük fel a régmúltat, csak csodálkozunk hogy mikre voltak képesek (minden téren, építészet is)."
    És lássuk be a korlátait. Vannak nagyszerű dolgok, az emberi leleményesség és elszántság csodái, de semmi természetfeletti vagy hihetetlen. Amiért furcsán hat, az a "sötét középkor", a természettudományos fejlődésben beállt ezer éves szünet. Ha a rómaiak megmaradnak, valószínűleg 1200-ban repülünk. Viszont azt is lássuk be, hogy nagyon sok mindenben tévedtek. Hogy mennyi mindenről derült ki, hogy marhaság, nem működik, nem úgy van. Csak így teljes a kép.

    "de szóval a lényeg a tudomány jelenlegi helyzete."

    A tudomány határterületei mindig bizonytalanok. MINDIG bele lehet kötni. MINDIG rengeteg rossz elmélet van, jó általában csak egy. Szerintem ezen lovagolni elég szűklátókörűség. Főleg, ha emellett fent van a szemellenző ami eltakarja az eredményeket.